O dar tie klientai. Taksistai veikiausiai yra tie žmonės, kurie susiduria su pačiais įvairiausiais žmonėmis. Ir dažnai ne pačia geriausia žmonijos dalimi. Žinoma, negalima sakyti, kad taksi vairuotojai patys yra idealūs žmonės. Tačiau dauguma jų yra padorūs žmonės, kurie siekia teikti geras paslaugas klientams ir uždirbti pinigų savo šeimai, sako 12 metų taksistu Bostone dirbantis Emiras Ayedas.

„The Business Insider“ paprašė jo atskleisti, koks klientų elgesys labiausiai erzina taksistus.

1. Su taksistu elgiasi lyg su tarnu ... ar net blogiau.

Kai kurie klientai sušvilpia, kad sustabdytų taksi, ir E. Ayedas sako specialiai nestojantis, nes daugelyje užsienio šalių, įskaitant ir jo gimtąjį Alžyrą, švilpimas siekiant atkreipti kieno nors dėmesį yra žemiausia nepagarbos forma. „Su manimi elgiasi kaip su šunimi“, – apie tokius švilpautojus sako E. Ayedas.

Taip pat būna klientų, kurie įsėdę į taksi automobilį net nepasisveikina, o tik suburba adresą, pridūrė jis.

2. Iki norimos vietos galima nueiti pėsčiomis.

E. Ayedo teigimu, labiausiai apsimoka važiuoti tolimu maršrutu. Trumpi maršrutai, ypač atstumai, kuriuos galima nueiti pėsčiomis, taksi vairuotojui yra nuostolingi. „Žmonės įsivaizduoja, kad daro mums paslaugą suteikdami darbo, tačiau taip nėra“, – sako E. Ayedas.

3. Aiškina, kur važiuoti.

Įsivaizduokite situaciją, jog pas jus į darbą ateina žmogus, kuris žvelgdamas per petį jums nuolat nurodinėja, ką daryti. Būtent taip jaučiasi taksi vairuotojas, kai klientai nurodinėja, kur ir kaip jam važiuoti. Anot E. Ayedo, taksi vairuotojo atsakomybė yra žinoti greičiausią maršrutą iki norimos vietos. O jeigu jis jo nežino, jau tuomet gali paklausti keleivio.

4. Prašo pažeisti įstatymus.

Žinoma, visi nori į reikalingą vietą atvažiuoti kaip galima greičiau ir kuo mažiau už tai sumokėti. Tačiau klientas negali reikalauti, kad vairuotojas pažeistų eismo taisykles: važiuotų degant raudonam šviesoforo signalui, viršytų leistiną greitį ir pan. Taisykles pažeidusiems taksistams gresia ne tik baudos, bet ir licencijos praradimas.

5. Glamonėjasi, ar net daugiau, ant galinės sėdynės.

Taksistai irgi žmonės ir puikiai supranta, kad kartais sunku atplėšti rankas vienas nuo kito. Dar pridėkime šiek tiek alkoholio. Tačiau žmonės turi nepamiršti, kad taksistas yra už kelių centimetrų nuo jūsų, viską mato ir girdi. Anot E. Ayedo, taksistai savo darbo metu prisižiūri pačių įvairiausių dalykų, ir jis pats visuomet ką nors pasako, kai klientai daugiau nei pakšteli vienas kitam į žanduką.

6. Valgo automobilyje.

Ką tik iš baro išėjęs gana įkaušęs klientas sėdasi į taksi automobilį ir paprašo pakeliui prigriebti ko nors užkąsti. „Maisto gabaliukai ir trupiniai krenta ant žemės, salone lieka maisto kvapas, ir galiausiai su visu tuo tenka dorotis taksistui“, – sakė E. Ayedas, kuris leidžia savo automobilyje klientams valgyti, tačiau vėliau duoda jiems servetėlių, kad šie po savęs susitvarkytų.

7. Girti keleiviai.

Žinoma, niekas nenori, kad girti žmonės sėstų prie automobilio vairo ir patys važiuotų. Tačiau E. Ayedas ir jo kolegos teigia, kad girti klientai yra kiekvieno taksisto siaubas. Jie būna tokie girti, kad privemia automobilyje, užmiega ar vargiai gali pastovėti ant kojų.

8. Prasti arbatpinigiai.

Taksisto darbas nėra aukso gysla. Iš tiesų finansiniu požiūriu tai yra sunkus darbas. Blogiausią naktį vairuotas gali likti ir be cento prisipylęs degalų ir sumokėjęs firmai. Todėl arbatpinigiai vairuotojui yra labai svarbūs. Deja, dažnai klientai arba visai nepalieka arbatpinigių, arba palieka kelis centus.

9. Žmonės renkasi „Uber“.

Tradiciniai taksistai tiesiog nekenčia „Uber“. Ir priežastis yra ta, kad kai kuriais atvejais kelionė su „Uber“ gali būti ir perpus pigesnė, ir tokia pigesnė keliavimo alternatyva gerokai pablogino reikalus tradiciniams taksistams.

„Jeigu anksčiau per naktį uždirbdavome $200, tai į rankas gaudavome $150 ar $120, – sako E. Ayedas. – Dabar jeigu pasiseka, į rankas gauname $100. „Uber“ pagadino mums gyvenimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)