Sprendimas priimtas nepavykus susitarti su profesinėmis sąjungomis dėl 3,5 tūkst. darbuotojų atleidimo. Tai buvo pagrindinė kreditorių sąlyga, kad "Daewoo Motor" būtų suteikta daugiau paskolų.

"Mes darėme viską, kad netektų skelbti bendrovės bankroto, tačiau kai ji nesugebėjo laiku atsiskaityti už ankstesnes skolas, kreditoriai nusprendė paskelbti ją nemokia, nes dėl didelių bendrovės finansinių problemų nebegalėjo suteikti daugiau kreditų", sakė Korėjos plėtros banko prezidentas Uhm Rak Yongas (Um Rak Jongas).

"Negalėčiau pasakyti, kas bendrovei būtų geriau: tęsti savo egzistavimą ar būti uždarytai. Tai turėtų nuspręsti teismas", pridūrė jis.

Korėjos plėtros banko prezidentas taip pat atsisakė komentuoti, ar automobilių gamintojo bankrotas turės įtakos deryboms su JAV automobilių bendrove "General Motors" dėl "Daewoo Motor" pardavimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją