Kuro kainas kelia didmeninė naftos kaina, kuri paskutiniu metu laikosi aukštumose. Nors trečiadienį „Brent“ naftos kaina nusileido nuo aukščiausio lygio per paskutines 12 savaičių, vis dėlto ji išliko aukštesnė nei 111 dolerių už barelį.

Banko „Finasta“ Kapitalo rinkų departamento analitikas Tadas Povilauskas teigė, kad pasaulinę naftos kainą išaugino teigiamos nuotaikos ekonomikos aplinkoje, bet sakė tikintis, kad daugiau stipraus naftos kainos didėjimo neturėtų būti.

„Porą savaičių vyravo pakankamai teigiamos nuotaikos finansų ir žaliavų rinkose. Prieš dvi-tris savaites „Brent“ naftos kaina buvo apie 100 dolerių už barelį, dabar jau pasiekė apie 110 dolerių už barelį, - teigė jis. - Natūralu, kad šios tendencijos privedė ir prie mažmeninės degalų kainos šoktelėjimo Lietuvoje.”

T. Povilauskas pabrėžė, kad šiuo metu ekspertai neprognozuoja didesnio didmeninės naftos kainos augimo: „Tikriausiai išliks panašiame lygmenyje, arba net bus žemesnė. Optimizmui rinkose dar trūksta tvirtumo, kad kiltų kaina daugiau“.

DELFI primena, kad A95 tipo benzino kaina 5 litų ribą peržengė šių metų kovo mėnesį. Vasarį ji dar siekė apie 4,8 lito.

Pavasarį dėl pasaulinės naftos kainos kritimo buvo galima stebėti lėtą kuro kainų kritimą, tačiau jau liepos pradžioje kuro mažmenininkai pradėjo kainas didinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)