Nė vienos bendrovės vertybinių popierių nebuvo perleista už daugiau kaip vieną milijoną litų. Biržoje aktyviausiai prekiauta „Ūkio bankas“ akcijomis.

Šios įmonės vertybinių popierių apyvarta perkopė septynis šimtus tūkstančių litų, o kaina koregavosi beveik trimis procentais iki 1,15 lito už akciją. Labiausiai pabrango „Vilniaus baldai“ bendrovės akcijos.

Investuotojai teigiamai įvertino paskelbtus veiklos rezultatus, o įmonės vertybinių popierių perleista už daugiau kaip šešis šimtus trisdešimt tūkstančių litų, o kaina kilo beveik pusantro procento iki 34,49 litų už akciją. Didžiausia neigiama korekcija užfiksuota prekyboje bendrovės „Dvarčionių keramika“ vertybiniais popieriais. Kaina koregavosi dvidešimt penkiais procentais iki 1,21 litų už akciją, tačiau apyvarta teperkopė 16 litų.

NASDAQ OMX Talino biržos indekso reikšmė koregavosi 1,35 procento. Apyvarta perkopė aštuonis šimtus tūkstančių eurų bei sudaryta beveik šeši šimtai sandorių. Daugiausia investuotojų dėmesio sulaukė bendrovės „Olympic Entertainment Group“ vertybiniai popieriai.

Šių kaina koregavosi beveik penkiais procentais iki 1,37 eurų už akciją, o apyvarta perkopė 388 tūkstančius eurų. Taip pat investuotojų dėmesio nestokojo ir reikšminga apyvarta pasiekta prekyboje „Tallinna Kaubamaja“ vertybiniais popieriais. Šių vertybinių popierių kaina krito beveik procentu iki 6,65 euro, o akcijų perleista už daugiau kaip šimtą tūkstančių.

NASDAQ OMX Rygos indeksas nepaisydamas neigiamų Vakarų Europos rinkų nuotaikų fiksavo 0,91 procento kilimą. Apyvarta perkopė 78 tūkst. latų bei sudaryti 97 sandoriai. Didžiausia apyvarta pasiekta farmacijos bendrovės „Olainfarm“ vertybiniais popieriais kurių perleista už daugiau kaip 33 tūkstančius latų.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją