„Linas Agro Group“ paskelbė mažos dalies savų akcijų supirkimą už kainą, artimą rinkos kainai. Tokį žingsnį galima vertinti teigiamai, nes tai palaiko įmonės akcijų kainą. Stebėjome kainos „atšokimą“ „Agrowill Group“ pozicijoje – bendrovės kaina buvo nepelnytai kritusi, nors pasiektas veiklos rezultatas buvo įspūdingas. Atsitiesė ir „Rokiškio sūrio“ akcijų kaina – investuotojai grįžta prie šios bendrovės, nors rezultatai ir nedžiugino; vertybiniai popieriai brango 3,7 proc.

Talino akcijų biržoje nuotaikos buvo prastesnės, indeksas koregavosi 0,28 proc., akcijų perleista už 888 tūkst. eurų. Vėl dominavo pašėlusi prekyba „Silvano Fashion Group“ vertybiniais popieriais – kaina svyravo 2,37-2,54 rėžyje. Sulaukėme techninio kainos „atšokimo“ „Arco vara“ pozicijoje – paskutiniu metu skaudžiai pigusi pozicija šiandien prisidėjo 8,3 proc. prie savo vertės. Šiek tiek koregavosi „Tallink Grupp“ akcijų kaina, tačiau tendencija išlieka teigiama. Investuotojai džiugiai sutiko žinią apie galimus dividendus bei stabilų įmonės veiklos gerėjimą. Kaip visada aktyviai prekiauta ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kainos pokytis siekė +0,64 proc.

Rygos akcijų biržoje sudaryti 103 sandoriai, akcijų perleista už 53,9 tūkst. latų. Pusę apyvartos sudarė prekyba „Olainfarm“ vertybiniais popieriais, akcijos brango 0,3 proc. Investuotojams neprasprūdo pro akis puikūs įmonės veiklos rezultatai. „Grindeks“ paskelbė gavusi tarptautinį apdovanojimą dėl išskirtinės kokybės, o akcijų kaina palypėjo 0,9 proc. Kiek aktyviau prekiauta „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijomis, kurios pigo 0,8 proc.

Ketvirtadienį „Linas Agro Group“ paskelbė apie planus rytoj pradėti dvi savaites truksiantį savų akcijų supirkimą. Įmonė ketina supirkti 798 tūkst. akcijų (0,5 proc. visų bendrovės akcijų), mokėdama už vieną 0,579 eurų. Toks sprendimas yra ganėtinai netikėtas. Tiesa, įmonė turi sudariusi tik 0,463 mln. eurų rezervą savoms akcijoms supirkti, tad realiai jis visas ir bus išnaudotas. Tai akivaizdus valdybos nuomonės dėl mažo dabartinio kainų lygio biržoje išreiškimas bei kartu noras palaikyti akcijos kainą metų pabaigoje. Nors pasiūlyta akcijos kaina yra didesnė nei dabar rinkoje, vargu ar norimų parduoti akcijų skaičius bus daug didesnis nei norimas supirkti kiekis, nes ši įmonė yra viena iš įdomiausių pozicijų Vilniaus biržoje ir dabartinis kainos lygis, matyt, dar nėra patrauklus didesnių investuotojų pasitraukimui iš šios akcijos.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją