Ne už kalnų eilinis visuotinis įmonės akcininkų susirinkimas, kuriame bus sprendžiama dėl dividendų išmokų. Praeito metai įmonei buvo sėkmingi, tad investuotojų lūkesčiai dėl dividendų yra gana nemaži. 

Nemažai dėmesio sulaukė ir „Teo LT“ vertybiniai popieriai, jų kaina buvo pasiekusi 0,8 euro ribą, prekyba baigėsi ties 0,796 euro už akciją. Ši bendrovė taip pat garsėja stabiliomis dividendų išmokomis.

Nedideliame kainų rėžyje keistasi „Agrowill Group“ akcijomis – pirkėjai viliasi sulaukti akcijų supirkimo po 0,29 euro už akciją, o pardavėjai nerimauja dėl situacijos Kryme. Iš likvidžiausių pozicijų didžiausią kainos prieaugį fiksavo „Vilkyškių pieninės“ akcijos, brangusios 4,66 proc. Brango ir kitų pieno sektoriaus bendrovių vertybiniai popieriai, investuotojams viliantis, jog įvykiai Ukrainoje stipriai neįtakos įmonių pardavimų Rusijoje, taip pat laukiama siūlymų dėl dividendų.

„Panevėžio statybos tresto“ akcijų kaina buvo grįžusi prie 1 euro ribos, tačiau prekyba baigėsi žemiau šios žymos. „Lesto“ buvo viena iš dviejų biržoje pigusių pozicijų, jos vertė krito 0,78 proc. 

Estija

NASDAQ OMX Talino biržos apyvarta vėl buvo solidi ir viršijo 1 mln. eurų, indekso vertė pašoko 1,15 proc. Dominavo brangusios pozicijos, iš kurių galima išskirti „Silvano Fashion Group“ akcijas,
brangusias 6,74 proc. Šios įmonės vertybinių popierių vertę smarkiai paveikė įvykiai Ukrainoje, tad dabar investuotojai skuba atpirkti šias pigias akcijas, tikėdami įmonės ateitimi. Nuosaikesni
teigiami kainų pokyčiai fiksuoti prekyboje „Olympic Entertainment Group“ (+0,54 proc.), „Tallink Grupp“ (+1,53 proc.), „Tallinna Kaubamaja“ (+1,67 proc.) akcijomis.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržos apyvarta viršijo 100 tūkst. eurų, indekso pokytis taip pat buvo teigiamas. Investuotojai skubėjo įsigyti „Olainfarm“ bendrovės akcijų – įmonės pardavimai praeitą
mėn. augo 47 proc. Šios naujienos kilstelėjo šių vertybinių popierių kainą 4,27 proc. Aktyviai pirktos ir „Latvijas Gaze“ akcijos, investuotojams laukiant nemažo dividendinio pajamingumo. „Grindeks“ akcijos pigo net teigiamame rinkos fonde, jų vertė krito 1,81 proc. Padidėjo susidomėjimas „Latvijas Balzams“ vertybiniais popieriais, kurie dėl likvidumo stokos brango net 15,74 proc. „SAF
Tehnika“ akcijų vertė kilo 1,58 proc. Bendrovė po prekybos pranešė, jog gavo 520 tūkst. JAV dolerių kompensaciją už negautas įrangos pardavimo pajamas.