Rusijos akcijų indeksas MISEX toliau smunka, krinta rublio vertė. MISEX per paskutinį mėnesį neteko 8,16 proc. savo vertės, o euras rublio atžvilgiu pabrango 2,70 proc. iki 47,78 rublio už eurą. Dar vakar JAV ir Europos lyderiai pritarė siūlymui imtis platesnių sankcijų, kurios apimty Rusijos finansų, gynybos ir energetikos sektorius. Tikimasi, kad jau šiandien bus pasiektas galutinis susitarimas , todėl Rusijos akcijų biržose ir toliau gali dominuoti pardavėjai. Vertinant bendrai, geopolitinė įtampa regione, lėtas Rusijos ekonomikos augimas ir vis stiprėjančios sankcijos Rusijai yra pagrindiniai rizikos veiksniai investuojantiems į Rusijos akcijų rinkas.

Savaitės pradžia netikėtumų neatnešė – investuotojų nuotaikos išliko vasariškos. Indeksai kito priešinga linkme (OMXV +0,19 proc., OMXT -0,53 procento). Aktyviausiai prekiauta Talino biržoje. Didžiausia apyvarta buvo bendrovės „Tallink Grupp“ akcijomis, o jų kaina nekito (0,713 euro). Tuo tarpu praėjusią savaitę rezultatus paskelbusios  „Tallina Vesi“ akcijos smuko (-1,50 proc., apyvarta 34 tūkst. eurų).

Vilniaus biržoje ir toliau aktyvesnė prekyba išlieka „Šiaulių banko“  (0,68 proc., 29 tūkst. eurų) akcijomis. Nors po teigiamai sutiktų banko antrojo ketvirčio rezultatų suaktyvėjo per užsienio tarpininkus veikiantys pirkėjai, tačiau akcijų paklausą atitinka pasiūla, ir akcijos kaina kyla labai nežymiai.

Šiandien antrojo ketvirčio veiklos rezultatus skelbia „Olympic Entertainment Group“, todėl galima tikėtis aktyvesnės prekybos šios bendrovės akcijomis. Taip pat jau ketvirtadienį sulauksime „Aprangos“ rezultatų. Atsižvelgus į bendrovės paskelbtą antrojo ketvirčio pardavimo apimtį, turėtume pamatyti ir atitinkamą pelno padidėjimą.