Ūkio banko akcijų kaina sumažėjo 1,07 proc., Kitų bendrovių vertybinių popierių, išskyrus „Snaigės“, apyvarta buvo mažesnė nei 10 tūkst. eurų. Didžiausias kilimas užfiksuotas prekyboje „Linas Agro“ vertybiniais popieriais. Šios bendrovės akcijų kaina padidėjo 4,6 proc., o tai lėmė įmonės paskelbta naujiena apie galimą grupės bendrovės pardavimą Ukrainoje.

Pirmadienį Talino akcijų biržos indeksas sumažėjo 0,47 proc. iki 552,47 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 259 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 105 bei 70 tūkst. eurų. Be šių dviejų bendrovių daugiau jokios įmonės vertybinių popierių nebuvo perleista už daugiau kaip 30 tūkst. eurų. Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Trigon Property Development“ vertybiniai popieriai, pabrangę 2,13 proc., o akcijų perleista vos už 33 eurų sumą. Labiausiai pigo „Viisnurk“ akcijos – 6 proc., o šių akcijų perleista už 1,5 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržos indeksas sumažėjo 0,22 proc. iki 378,84 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 15 tūkst. latų. Didžiausia apyvarta Rygoje išsiskyrė prekyba „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijomis, kurių perleista už 3,3 latų, o akcijos brango net 10,14 proc. Prie to prisidėjo geri įmonės rezultatai. Labiausiai pigo „Rigas kugu buvetava“ akcijos – 5,66 proc.

Šiandien „Linas Agro Group“ pranešė gavęs pasiūlymą kartu su kitais „UkrAgro NPK“ akcininkais parduoti turimas akcijas OSTCHEM HOLDING. Tikėtina, kad ši įmonė pateikė dosnų pasiūlymą Ukrainos bendrovės akcininkams. Primintina, kad 2010/2011 m. „UkrAgro NPK“ uždirbo 12,8 mln. Lt grynojo pelno, gavo 356 mln. Lt pajamų, o jos nuosavas kapitalas sudarė 34,5 mln. Lt. Panašu, kad 2011/2012 m. šiai bendrovei prasidėjo dar geriau. Tad realu, kad pasiūlyta kaina gali siekti 5-7 P/E atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu vis dar yra šio verslo pakilimo laikotarpis ir demonstruojami rezultatai rekordiniai. (teigiama)Šiandien Lietuvos bankas viešai patikino, kad sulaukta prašymų registruoti „Snaigės“, Įmonių grupės „Alita“ ir „Anykščio vyno“ privalomų oficialių pasiūlymų cirkuliarus.

Tad džiugu, kad „Snaigė“ spėjo tilpti į 20-ies dienų reikalautiną terminą, kuris būtinas pateikti oficialaus pasiūlymo cirkuliarui. Kitoms dviem įmonėms kelią oficialiam pasiūlymui davė teismo sprendimas leisti užbaigti „FR&R Invest” įsigyti Įmonių grupę „Alita“ ir „Anykščių vyną“. „Snaigės“ oficialaus pasiūlymo kaina už vieną akciją turėtų siekti 0,5397 euro, Įmonių grupės „Alita“ apie 0,625 euro, o „Anykščių vyno“ apie 0,095 euro.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją