Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina smuko 0,52 proc., iki 55,61 JAV dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos ateities sandorių kaina pirmadienį, palyginti su penktadienio vakarine prekyba, sumažėjo 0,58 proc., iki 53,02 dolerio už barelį.

Kinija, antra didžiausia ekonomika pasaulyje šiais metais, manoma, augs „maždaug 6,5 proc. ar galbūt šiek tiek daugiau“, nors anksčiau kalbėta apie 7 proc. galintį siekti augimą. Praėjusiais metais Kinijos ūkis augo 6,7 proc., tačiau, ir pasiekus numatomą šių metų augimo rodiklį, šalis išliktų tarp stipriausių viso pasaulio ekonomikų.

Rusijos naftos gavyba 2017 m. vasarį išliko ties sausio mėnesio lygiu, 11,11 mln. barelių per parą, rodo Rusijos energetikos ministerijos duomenys.

Rusijos gavyba nuo spalio mėnesio sumažėjo 100 tūkst. barelių per parą – šis rodiklis išlieka nepakitęs ir tai rodo, kad Maskva kol kas savo įsipareigojimus pagal OPEC susitarimą įvykdė trečdaliu.

OPEC narės ir klubui nepriklausančios valstybės, kaip jau skelbta, pernai lapkritį susitarė sumažinti gavybos apimtis apie 1,8 mln. barelių per parą pirmąjį 2017 metų pusmetį, taip siekdamos susigrąžinti pusiausvyrą pasaulio rinkoje.

Tačiau naftos kainas palaiko pačių OPEC narių minėto įsipareigojimo vykdymas, taip pat pranešimai apie augančią įtampą Artimuosiuose Rytuose. Penktadienį kovotojai atakavo Libijos Ras Lanufo ir As-Sidro naftos uostus.

„Keista, kad naftos kainos neišaugo dėl naujausių įvykių Artimuosiuose Rytuose. Greičiausiai Kinija ir rinkų laukiamas JAV centrinio banko palūkanų normų didinimas šiuo metu yra svaresni veiksniai“, – sakė rinkų strategas Džefris Helis (Jeffrey Halley) iš „Oanda“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją