Šioks toks investuotojų sujudimas buvo jaučiamas prekyboje „City Service“ akcijomis, kurių buvo perleista už 69,6 tūkst. eurų, o akcijų kaina išaugo beveik 3 proc. Labiausiai brango „Kauno energijos“ akcijos – 18,76 proc. Virš 10 proc. taip pat brango „Limarko laivininkystės kompanijos“ akcijos. Po netikėto vakarykščio „Sanito“ akcijų kainos nuosmukio, pastarosios akcijos pabrango 3,77 proc. Įdomus faktas, kad pigo vienintelės „Lino“ akcijos – 15,38 proc. Primename, kad rytoj prekyba Vilniaus akcijų biržoje nevyks.

Talino akcijų biržos indeksas kilo 0,33 proc., tačiau bendra biržos apyvarta buvo kukli – 107,6 tūkst. eurų. Brangusių akcijų buvo tris kartus daugiau nei pigusių. Tarp pigusių akcijų buvo „Tallinna Vesi“, „Baltika“ ir „Harju Elekter“. Iš šios trijulės labiausiai pigo „Baltika“ akcijos – 1,55 proc. Labiausiai brango „Viisnurk“ akcijos – 2,27 proc. Daugiau nei 1 proc. taip pat brango ir „Ekspress Grupp“ akcijos. Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Vesi“ akcijomis, kurių buvo perleista už 46,2 tūkst. eurų, o akcijų kaina sumažėjo 0,4 proc. 10 tūkst. eurų apyvartą taip pat viršijo prekyba „Tallink Grupp“ ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis.

Rygoje didžioji dalis investuotojų tikriausiai atostogauja, nes iš viso akcijų buvo perleista už 4,5 tūkst. latų. Tai yra viena mažiausių dienos apyvartų Rygoje šiais metais. 1 tūkst. latų dienos apyvartą viršijo prekyba „Liepajas Metalurgs“ ir „Latvijas Gaze“ akcijomis. Didžiausiais akcijų kainų svyravimais pasižymėjo nelikvidžios akcijos.

Vakar Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą steigti naują uždarąją akcinę bendrovę, kuriai bus perduotas LITGRID AB (LGD1L) akcijų paketas. Šiuo metu 97,51 proc. akcijų priklauso UAB „Visagino atominei elektrinei“. Būtent šis akcijų paketas bus perduotas naujai įkurtai bendrovei. Toks nutarimas buvo priimtas, vadovaujantis Elektros energetikos įstatymu, kuris įpareigoja atskirti elektros perdavimo sistemos operatorių nuo elektros energijos tiekimo ir gamybos bendrovių. Tai paprasčiausiai techninis veiksmas, kuris neturės jokios įtakos smulkiesiems akcininkams. (neutralu)