Prancūzijos bendrovė „Natixis SA“ (+2,31 proc.) paskelbė, kad aukštesnės pajamos iš turto valdymo ir draudimo veiklos padėjo trečiąjį ketvirtį pasiekti 10 proc. didesnes grynąsias pajamas. Kadangi šis skaičius pranoko analitikų lūkesčius, tai paskatino investuotojus aktyviau prekiauti pastarąją akcija. Trečiadienį JAV paaiškėjo, kad privačiame sektoriuje spalio mėnesį buvo įdarbinta daugiau žmonių nei prognozuota. Tokios naujienos signalizuoja, kad darbo rinka nuosaikiai rodo pakilimą, tuo pačių įsibėgėjant visai šalies ekonomikai. Šiandien investuotojai aktyviai stebės ECB skelbiamas palūkanų normas bei po jų seksiančią Mario Draghi spaudos konferenciją, kurioje investuotojai lauks detalesnės informacijos apie euro zonos ateities skatinimo planus. Taip pat Vokietijoje paaiškės, kaip pasikeitė rugsėjo mėn. pramonės sektoriaus aktyvumas. Tikimasi, kad šis rodiklis pakils 2,3 proc. nuo prieš tai buvusio -5,7 proc. susitraukimo. Tuo tarpu JAV investuotojai lauks savaitinio bedarbių paraiškų skaičiau skelbimo, kuris prognozuojama, kad teigiamai sumažės nuo 287 tūkst. iki 285 tūkst. Taigi šiandien prognozuojami gana teigiami makroekonominiai rodikliai.

Valiutų rinkos

Vakar dieną paskelbti JAV darbo rinkos rodikliai sustiprino 0,42 proc. JAV dolerio vertę prieš eurą, bendram kursui apsistojant ties 1,2490 riba. Tuo tarpu kritusios Vokietijos ir euro zonos paslaugų sektoriaus užsakymų apimtys rodo, kad didėja tikimybė dėl ECB skatinimo politikos poreikio. Šiuo metu EUR/USD valiutų kursas stipriai nepasikeitė nuo vakar buvusio lygio ir laikosi ties 1,2515. Šiandien 15:30 val. tikėtina sulauksime didesnio aktyvumo prekyboje EUR/USD valiutų porą, ECB prezidentui dalyvaujant spaudos konferencijoje. Jeigu bus paskelbta, kad ECB išlaikys ne tokią agresyvią skatinimo politiką, tai eurą prieš JAV dolerį turėtų nežymiai sustiprinti, priešingu atveju – euras tikėtina įgaus silpnėjimą prieš kitas pagrindines valiutas.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį Talino elektronikos bei telekomunikacijų bendrovė „Harju Elekter“ paskelbė, kad pajamos trečiąjį ketvirti, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo net 35,8 proc. Tuo tarpu pelnas už pastarąjį laikotarpį kilo net 33,0 proc. Tokia informacija paskatino investuotojus suskubti įsigyti šios bendrovės akcijų jų vertę pakeliant 3,92 proc. ir sudarant 41,43 tūkst. eurų apyvartą. „Invalda LT“ pranešimas apie su partneriais pasirašytą sutartį dėl „Finastos“ grupės įsigijimo, galima sakyti, nesukėlė vakar dieną jokio teigiamo investuotojų impulso. Akcijos kaina nors ir pakilo 2,24 proc., tačiau šį kilimą nulėmė tik vienas sandoris, kurio svoris buvo tik 131 eurai. Taip pat „Tallink Grupp“ išplatinta ne tokia teigiama spalio mėn. veiklos ataskaita nenuteikė investuotojų pesimistiškai, akcijos kainai išsilaikant nepakitusiai ties 0,627 euro už akciją. Bendrai vakar dieną trijose Baltijos akcijų biržose aktyvumas buvo nedidelis ir sudarė 330 tūkst. eurų, o Baltic Benchmark indeksas sekė Europos akcijų rinkų tendencijomis, kildamas 0,22 proc. Šiandien numatoma, kad bendrovės „Nordecon“, „Merko Ehitus“, „Arco Vara“ paskelbs 9 mėn. veiklos rezultatus, todėl galime sulaukti pagyvėjusios prekybos šiose pozicijose.