Šiuo metu situacija Graikijoje yra prasta. Piliečiai iš bankomatų gali išsiimti tik dalį pinigų, pensininkai, neturintys bankų kortelių, veržiasi į bankų padalinius, kylant panikai, o šalies įmonėms trūksta apyvartinių lėšų, stojant jų veiklai. Šalis praranda brangų laiką, o jeigu ir bus tęsiamos derybos po referendumo, panaikinus suvaržymus, tikėtina vis tiek matysime intensyvesnį kapitalo judėjimą iš šalies. Už Atlanto vakar paaiškėjo, kad gamybos sektoriaus užsakymai pakilo, indeksui šoktelint nuo 53,4 iki 53,6. Taip pat pradžiugino ir privataus sektoriaus dirbančiųjų skaičius, birželio mėn. šiam rodikliui augant nuo 203 tūkst. iki 237 tūkst. Šiandien JAV bus paskelbta apie dirbančiųjų pokyti be žemės ūkio sektoriaus (prog. -16,7 proc.), nedarbo lygį (prog. 5,4 proc.), savaitinį bedarbių paraiškų skaičių (prog. 270 tūskt.) ir fabrikų užsakymų apimtis (prog. -0,5 proc.).

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų poroje stiprėjo JAV dolerio vertė. Bendras valiutų kursas susitraukė -0,84 proc. iki 1,1053 lygio, tuo tarpu per dvi iš eilės dienas, kurso vertė neigiamai koregavosi jau -1,63 proc. Trečiadienį JAV investuotojus pradžiugino privataus sektoriaus darbo rinkos rodikliai, kurie suteikė investuotojams pasitikėjimo dėl atsigaunančios JAV ekonomikos. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas laikosi ties 1,1070, nežymiai stiprėjant eurui. Šiandien svarbesnių naujienų sulauksime iš JAV, o investuotojai tikėtina dėmesį fokusuos į darbo rinkos rodiklius: savaitinį bedarbių paraiškų skaičių bei darbuotojų skaičių be žemės ūkio sektoriaus.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienio ryte „Apranga“ (0,74 proc.) paskelbė, kad per antrąjį šių metų ketvirtį grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta buvo 8,6 proc. didesnė, o birželio mėnesį augimas sudarė 8,0 proc., lyginant su praėjusiais metais. per pirmąjį pusmetį bendrovės apyvarta sparčiausiai augo Estijoje (22,4 proc.), tuo tarpu Lietuvoje didėjimas sudarė 8,5 proc., o Latvijoje 3,4 proc. Estijos bendrovė „Baltika“ (+1,62 proc.) išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad pardavimai birželį augo 5 proc., o pardavimų struktūroje matomas didžiausias pokytis elektroninės prekybos kanalais (+143 proc.). Šiandien „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad bendrovė per 2015 m. birželio mėnesį į talpyklas perkrovė 56,9 proc. tonų naftos produktų daugiau. Tuo tarpu viso bendrovės 2015 m. pirmo pusmečio preliminarios pardavimo pajamos pasiekė 53,7 mln. eurų, o atitinkamai 2014 m. jos sudarė 16,7 mln. eurų. Tikėtina šiandien galime sulaukti aktyvesnės prekybos šioje pozicijoje, investuotojams vertinant paskelbtą informaciją.