Stokholmo aukštosios ekonomikos mokyklos Rygoje (angl. Stockholm School of Economics in Riga) studentai Adomas Aleksandravičius ir Nikita Jakubauskas, bendradarbiaudami su „Verslo žiniomis“, 2012 m. lapkričio 27 d. apklausė 15 Lietuvos investicijų valdytojų, prašydami nurodyti, kurių „Nasdaq OMX Vilniaus“ biržos įmonių akcijos artimiausiu trijų mėnesių laikotarpiu brangs labiausiai.

Tuo pat metu apsilankyta Kauno zoologijos sode ir į kapucinų rūšies beždžionių narvą buvo įdėtas vynuogių indelis, kur kiekviena vynuogė reprezentavo vieną iš „Nasdaq OMX Vilniaus“ biržos įmonių. Beždžionėms paėmus 4 vynuoges, indelis buvo ištrauktas ir patikrinta, kurios įmonės buvo pasirinktos.

Beždžionėlių Širdelės, Ryčio ir Tėvo investicinio portfelio vertė per 3 mėn. pakilo 21,1 proc. ir pagal grąžą aplenkė visus investicijų specialistų sudarytus portfelius.

O investicijų ekspertų portfelių grąžos vidurkis minimu laikotarpiu buvo 10,9 proc. Geriausiai pasirodžiusio ekspertų portfelis kilo 20,4 proc., o prasčiausiai – 3 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)