Penktadienio dienos prekyboje, palyginti su vakarine ketvirtadienio prekyba, aukso kaina smuktelėjo nuo 1 tūkst. 071,30 iki 1 tūkst. 067, 03 dolerio už unciją.

Gruodžio mėnesio pristatymo ateities sandorių aukso kaina Niujorke smuko 3,90 JAV dolerio ir siekė 1 tūkst. 066,10 JAV dolerio už unciją

JAV dolerio kursas šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu artėja prie aukščiausio lygio per aštuonis mėnesius, susilpnėjus eurui ir sustiprėjus prognozėms, kad JAV centrinis bankas padidins palūkanų norams gruodį.

Aukso pirkimai Kinijoje pastarosiomis dienomis padidėjo dėl žemų aukso kainų. Grynasis aukso importas į Kiniją iš Honkongo spalį sumažėjo nuo rugsėjį pasiekto aukščiausio lygio per dešimt mėnesių.

Aukso paklausa Indijoje ketvirtąjį ketvirtį, manoma, bus mažiausia per aštuonis mėnesius dėl silpnos investicinės paklausos ir sausros, dėl kurios sumažėjo ūkininkų, vertinančių auksą kaip gerą investiciją, pajamos.

Sidabro kainos penktadienį, palyginti su ketvirtadieniu, smuko nuo 14,25 iki 14,07 dolerio. Platinos kaina sumažėjo nuo 850,50 iki 846 JAV dolerių. Paladžio kaina smuko nuo 555,50 iki 552,10 JAV dolerio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)