Pasak pranešimo, statinių kompleksas bus pritaikytas ir visuomenei – verslo kvartale bus kuriamos naujos viešosios erdvės, formuojami nauji ryšiai tarp iki šiol uždarų sklypų.

Didesniame nei 2 hektarų plote išsidėsčiusį verslo kvartalą, kuris bus vystomas etapais, sudarys keturi objektai. Leidimą statyti pirmąjį, 11 tūkst. kv. metrų šešių aukštų statinį, planuojama gauti 2016 m. pirmąjį ketvirtį.

„Šiuo metu rengiamas tik pirmojo statinio techninis projektas, tačiau visi statiniai sudarys vientisą ansamblį. Jų fasadams bus naudojamos vienodos medžiagos, juos sies bendra tūrių kompozicija. O savo unikalumą, identitetą kiekvienas pastatas įgaus atskiromis detalėmis“, – pranešime sako Saltoniškių g. verslo kvartalo architektas Aleksandras Gvildys, projektavęs ir netoliese įsikūrusį verslo centrą K29.

„Buvusios duonos kepyklos vietoje kuriame šiuolaikišką verslo kvartalą, kuris ne tik darniai įsilies į kraštovaizdį, bet ir siūlys miestiečiams naujas viešąsias erdves. Didelį dėmesį skiriame būsimų statinių tvarumui, kuris reiškia pagarbą aplinkai ir puikias, sveikas sąlygas būsimiems verslo kvartalo biurų darbuotojams,“ - pranešime sako „M.M.M. projektai“ direktorė Natalija Monkevičienė.

Verslo kvartalo pastatų ansamblio architektūrinius sprendimus padiktavo ne tik detalusis sklypo planas, rajone leidžiamas statinių aukštingumas, bet ir tai, jog pastatas užregistruotas BREEAM sertifikavimo sistemoje. BREEAM standartą, kurio Lietuvoje siekia ar atitinka 10 pastatų, sudaro 48 kriterijai, apimantys energinį efektyvumą, sveikatą ir gerovę, taršą, atliekas, ekologiją ir žemės panaudojimą, valdymą, medžiagas bei transportą. Šis įrankis nurodo, kaip suprojektuoti tvarų, aukščiausius standartus atitinkantį pastatą.

DELFI primena, kad „M.M.M. Projektai” įmonė priklauso VP grupės akcininkams. Nerijaus Numavičiaus iniciatyva išplatintoje Baltojoje krnygoje ši įmonių grupė „M.M.M. Projektai” pristatoma kaip nekilnojamojo turto valdymo ir vystymo bendrovė, veikianti keturiose šalyse Centrinėje ir Rytų Europoje. Grupė planuoja vystyti nekilnojamąjį turtą Ukrainoje, Bulgarijoje ir Rumunijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)