Taip gyventojai neprisiimtų įsipareigojimų bankams, o sumažėjus jų išlaidoms šildymui, dalį sutaupytų pinigų jie skirs atlyginti už renovaciją. Tokį modelį pirmadienį pristatė sostinės savivaldybės tarybos narys Kęstutis Nėnius, sostinės mero Artūro Zuoko įkurtos frakcijos „Taip“ atstovas.

„Skirtumas (nuo dabartinio modelio – DELFI) yra tas, kad neturėsite paskolos, tai yra ir finansinės rizikos klausimas, ir jeigu už savivaldybės pasiskolintus pinigus projektas bus netikusiai įgyvendintas, atsakomybės (gyventojams – DELFI) nebus“, - sakė K. Nėnius.

Pasak jo, šis modelis turėtų sudominti gyventojus, kurie norėtų renovuoti savo namus ir sumažinti išlaidas šildymui, tačiau neturi tam reikalingų žinių ir nenori prisiimti rizikos.

Analogišką modelį gegužę pristatė Ignalinos savivaldybė, planuojanti kompleksiškai renovuoti 60 daugiabučių. Tuomet Bronius Ropė skaičiavo, kad renovacija Ignalinoje galėtų vykti taip: jei namo gyventojai šiuo metu moka vidutiniškai po 400 litų už šildymą, po renovacijos jų sąskaitos už šildymą sudarytų 250 litų ir sutartam laikotarpiui po 100 litų už renovacijos sąnaudas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)