„Kai kurie pastatai pradedami plėtoti šiek tiek pakoreguojant projektus, nes nauji turto savininkai ar turto perėmėjai nepretenduoja į maksimumą ir nesitiki kuo daugiau pastatyti viename ar kitame sklype. Jie skaičiuoja kaip tą projektą pakoreguoti, kad jį apskritai būtų galima užbaigti nors ir mažesnės apimties, bet taip, kad bent jau susigrąžinti įdėtas lėšas, manau, ši tendencija yra visai nebloga, - DELFI sakė A. Blotnys. - Pavyzdžiui, tęsiamos statybos Pilaitėje, kalbama apie statybų užbaigimą netoli Narbuto g., o Mindaugo g. yra rengiamas techninis projektas, atsirado naujų užsakovų, kad tos statybos būtų pabaigtos.“

Pasak jo, tikėtina, kad kelios statybos bus baigtos jei ne šiais, tai kitais metais.

Artūras Blotnys
„Šiemet pabaigti dalį nebaigtų statybų bus sudėtinga – metai per trumpi, tačiau kitais metais kai kurie objektai turėtų būti baigti, bet, aišku, „liūto dalis“ dar stovi, - teigė A. Blotnys. - Važiuojant pro bet kurį rajoną kažkas kyšo. Tai yra ekonominės krizės, statytojų bankrotų ir, matyt, dar kai kurių bankų griūties pasekmės. Turime ir didelę bėdą – nebaigtą statyti nacionalinį stadioną.“

Vilniaus miesto vyriausiasis architektas pasakoja, jog kiekvieno iš nebaigtų statyti objektų istorija – vis kitokia, tačiau už juos yra atsakingi jų šeimininkai.

„Kiekvienas pastatas turi savo šeimininkus, jie nėra bešeimininkiai, ar tai yra įmonė, kuri bankrutuoja, ar bankroto administratorius, daug pastatų priklauso bankams ir tai jau yra tapusi bankų problema, kad jie turi turto, kuris yra nuostolingas. Aišku, tos bėdos yra baisios, gadina miesto veidą, šios zonos - nesaugios, be to, yra neaišku, ar įdėtos lėšos bus atgautos, ar tie pastatai bus pastatyti, o galbūt juos teks stiprinti arba net jau ir griauti“, - svarsto A. Blotnys.

Nebaigtos statybos – ir miesto centre

Vienas iš nebaigtų statyti daugiabučių stūkso Mindaugo g. - ant jo tvoros dar yra skelbimas, kuriame rašoma, jog projektą Mindaugo g. 1A plėtoja įmonė „Office M“, o kreiptis dėl butų ir biurų galima į įmonę „City Restate“.

Paskambinus nurodytu telefonu, sakoma, jog pardavimai šiuo metu nevykdomi, nes ir statytojas, ir tarpininkas bankrutuoja, o namas bus baigtas statyti, bet kada tiksliai – dar nežinoma.

„Tas plakatas kabo jau seniai, nuo tada, kai įmonė dar buvo veikianti. Dabar bendrovei iškeltos bankroto procedūros, bet, manau, kad anksčiau ar vėliau (turtas – DELFI) bus parduotas, - sakė vienas iš bankrutuojančios įmonės „Office M3“ savininkų Darius Vilčinskas. - Įmonė yra bankrutuojanti, o dėl pastato – bus aukcionas ir jį kas nors nupirks bei pabaigs statyti, nes, manau, vieta yra gera.“

Jis sako, jog pastatas buvo pradėtas statyti ekonominio sunkmečio išvakarėse, o prasidėjus ekonomikos nuosmukiui, projektas sustojo.

„Jį pradėjome statyti 2008 m., kai dar nejautėme krizės pradžios. Įmonė bankrutavo dėl sunkmečio“, - apibendrina D. Vilčinskas.

DELFI skelbė, jog vienas iš nebaigtų statyti daugiabučių yra „Arfos“ projektas prie sostinės savivaldybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)