Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė BNS sakė, jog kasmet per Tarptautinę darbo dieną ir Lenkijos Konstitucijos dieną į Vilnių plūsta didelis srautas turistų. Be to, šiemet bus galima pamatyti ir daug latvių, kurie tomis dienomis švęs ir Latvijos nepriklausomybės dieną.

„Nedrįsčiau sakyti, kad visi Vilniaus viešbučiai yra perpildyti. Galima rasti vietų, bet reikia nepamiršti, kad yra gegužės šventės. Tiek rusai, tiek lenkai važiuoja per tas šventes. Užimtumas su tuo daugiausiai susijęs“, - kalbėjo Ž.Gavelienė.

Anot jos, turistai viešbučius gegužės pradžiai Vilniuje dažnai rezervuoja metams į priekį.

Viešbučio „Europa City Vilnius“ vadovė Laurinta Elinskaitė BNS sakė, jog gegužės 1-3 dienoms visi Vilniaus viešbučiai yra rezervuoti.

„Niekur Vilniuje vietų nėra viešbučiuose, ir tai jau eilę metų susiję su gegužės 1 dienos švente ir lenkų dienomis. Tą savaitgalį mes laukiame labai daug svečių iš Lenkijos. Jie rezervacijas daro praktiškai prieš metus, nes atvyksta į Vilnių pramogoms ir kultūriniams renginiams. Jau ne pirmi metai, kaip tam savaitgaliui nebūna vietų“, - kalbėjo L.Elinskaitė.

Tuo metu Kauno viešbučio „Park Inn“ vadovė Vilija Radzvilavičienė BNS teigė, kad Kauną „švenčių“ turistai aplenkia, ir viešbutis kitą savaitgalį bus užpildytas 40 proc.

„Nejaučiame tų švenčių. Kaunas yra verslininkų miestas ir tada, kada yra aktyvus verslo sezonas - pavasarį arba rudenį, tada ir viešbučiuose būna svečių“, - kalbėjo V.Radzvilavičienė.

Tarptautinė darbo diena švenčiama gegužės 1 dieną, Lenkijos Konstitucijos diena - gegužės 3 dieną, o Latvijos Nepriklausomybės diena - gegužės 4 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)