Viešąjį pirkimo konkursą laimėjusi bendrovė turės parengti galimybių studiją, pateikti rekomendacijas dėl parduodamų pastatų kainos, ieškoti potencialių pirkėjų, suteikti tarpininkavimo ir kitas su turto pardavimu susijusias paslaugas.

Vilniaus senamiestyje šiuo metu yra įsikūrusi tiek pagrindinė „Vilniaus vandenų" būstinė, tiek ir klientų aptarnavimo skyrius.

Ši vieta nėra patogi nei bendrovės klientams, nei jos darbuotojams - istoriniuose pastatuose itin sudėtinga tinkamai įrengti ar atnaujinti biuro ir klientų aptarnavimo patalpas, nėra tinkamų automobilių stovėjimo aikštelių, brangus šių pastatų šildymas.

„Vilniaus vandenų" generalinio direktoriaus Aido Ignatavičiaus teigimu, galutinis sprendimas dėl Dominikonų gatvėje esančių pastatų pardavimo bus priimtas gavus konsultantų rekomendacijas. O pats pardavimas tokiu atveju vyks viešo ir skaidraus aukciono būdu.

Ateityje „Vilniaus vandenų" centrinę būstinę planuojama perkelti iš vaizdingo Vilniaus senamiesčio į tokio pobūdžio bendrovei žymiai tinkamesnį, patogesnį ir pigesnį biurą kitoje miesto dalyje.

Ekspertų vertinimais, priėmus teigiamą sprendimą dėl pastatų pardavimo, šis procesas galėtų užtrukti maždaug 9-12 mėnesių.

„Vilniaus vandenų" centrinė buveinė šiuo metu yra įsikūrusi dviejuose pastatuose - Dominikonų g. 9 ir 11, kurie sudaro vieną bendrą kompleksą. Bendras šių pastatų plotas yra maždaug 2,5 tūkst. kvadratinių metrų.

Bendrovė taip pat naudoja administracines patalpas Vilniaus Savanorių prospekte, Maironio gatvėje bei kitose miesto dalyse.

Bendrovės „Vilniaus vandenys" akcijos priklauso Vilniaus, Vilniaus rajono, Švenčionių rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms.