Įmonė nurodo, kad projektas išsiskiria tuo, kad dalis pastato bus rekonstruojama išsaugant klasikinės architektūros fasado elementus, o kita dalis – statoma naujai. Įmonė į kompleksą ketina investuoti virš 5,5 mln. eurų, rašoma įmonės pranešime spaudai.

„Puiki pastatų vieta, dėmesys kiekvienai detalei dar pastato projektavimo metu, patyrę geros reputacijos statybų partneriai ir aukšta pastatų kokybė apibūdina mūsų veiklą“, – apie naują projektą pranešime pasakoja „Lords LB Opportunity Fund II“ fondo valdytojas Marius Žemaitis.

Kaip rašoma pranešime spaudai, 4 aukštų namo bendras patalpų plotas – beveik 4 200 kv. metrų. Bus įrengti 36 butai nuo 34 iki 107 kv. m bei komercinės patalpos nuo 45 iki 94 kv. m.

Restauruojant dalį senojo pastato, bus atkurtas istorinis pastato fasadas – atstatomos ne tik buvusios 6 kolonos, bet ir didinga antrojo aukšto lodžija, rūsiuose restauruotas autentiškas plytų mūras, įėjimą į kiemą žymės autentiški ąžuoliniai vartai.

„Užupio vartų“ vidinio kiemo centrinėje dalyje bus žalioji zona su suoliukais. Komplekse bus požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, o siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, teritoriją stebės vaizdo kameros.

Generalinis projekto statybų rangovas – UAB „Naresta“. Architektūrinį sprendimą įgyvendino bendrovė „Archinova“.

Planuojama, kad „Užupio vartų“ restauravimo ir statybos darbai bus baigti 2016 m. gruodį, o pirmieji gyventojai jau galės įsikelti 2017 m. vasarį.

Pasak pranešimo, „Lords LB Asset Management” nuo 2008 m. paslaugas teikia instituciniams ir privatiems investuotojams. Bendrovė valdo septynis nekilnojamo turto ir du privataus kapitalo investicinius fondus, kurių bendra valdomo turto vertė siekia daugiau nei 198 mln. eurų. „Lords LB Asset Management” veikla yra licencijuojama ir prižiūrima Lietuvos banko, audituojama „PwC“ ir „KPMG“.

„Lords LB Asset Management” akcininkai yra trys asmenys ir jų valdomos įmonės: 47 proc. akcijų priklauso Mindaugui Marcinkevičiui, 44 proc. – Andriui Stonkui ir 9 proc. – Antanui Vainauskui.

DELFI primena, kad pastaruoju metu gerokai išaugus prabangių butų poreikiui, Užupyje vyksta nemažai naujų statybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)