Anot FNTT, tikėtina, kad nelegalų karjerų kasimą organizavęs A. V. veikė kartu su kitais asmenimis.

Vadovaujantis pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtariama, kad A. V. neteisėtą prekybą smėliu ir žvyru galėjo vykdyti ilgiau nei metus. Apytiksliai paskaičiuota, kad iš vieno nelegalaus karjero buvo iškasta ir realizuota apie 20 tūkst. kub. m žvyro ir smėlio, o iš kito karjero išvežtų gamtos išteklių kiekis tikslinamas.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai užfiksavo, kad vien šių metų rugpjūčio–lapkričio mėnesiais iš Skuodo rajone esančių nelegalių karjerų buvo iškasta ir realizuota ne mažiau kaip 3 tūkst. kub. m žvyro ir smėlio.

Įtariamasis, neturėdamas Lietuvos geologijos tarnybos nustatyta tvarka išduoto leidimo naudoti žvyro ir smėlio telkinių išteklius, neįkūręs įmonės, organizavo ir vykdė telkinių kasimą bei grunto (žvyro, smėlio) pardavimą tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims. Yra duomenų, kad žvyrą, smėlį iš nelegalių karjerų kasė ir vežė ne tik privatūs asmenys, bet ir didelės Plungės ir Skuodo statybų bendrovės, kurios minėtas iškasenas naudojo komerciniams tikslams. Įtariama, kad neteisėtai gabenant iškasenas buvo klastojami dokumentai.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai atliko nemažai kratų. Baudžiamojo proceso veiksmuose kartu dalyvavo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento ir Lietuvos geologijos tarnybos darbuotojai.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą įtariamųjų ratas gali plėstis. Padaryta valstybei ir gamtai žala nustatinėjama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)