Laimėjusi bylą Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme prieš Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje, Vilniaus savivaldybė įrodė, kad kriterijai, kuriais remdamasi nustato, ar konkretus žemės sklypas yra naudojamas ar nenaudojamas, yra teisėti.

Nuo kitų metų įsigalioja naujas žemės mokesčio tarifas, kuris pakilo nuo 3 proc. iki 4 proc. – jis bus net 33 kartais didesnis nei Tarybos patvirtintas 2017 metų 0,12 proc. žemės mokesčio tarifas, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Taikydama didesnius tarifus netvarkantiems savo turimo turto, savivaldybė surinks papildomų pajamų į Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą. Kitais metais jos gali siekti keletą milijonų eurų. Per pastaruosius trejus metus papildomos pajamos iš nenaudojamų žemės sklypų apmokestinimo išaugo nuo 6 tūkst. Eur iki 500 tūkst. Eur.

Po teisme laimėtos bylos, bus išvengta daugybės ginčų dėl tam tikrų sklypų priskyrimo naudojamiems ar nenaudojamiems, be to, žemės mokesčio mokėtojai, kurių sklypai yra nenaudojami, nebegalės išvengti prievolės mokėti didesnį žemės mokestį. Šiais metais nenaudojamų sklypų savininkai iš savivaldybės gavo 91 pranešimą dėl padidinto tarifo taikymo. Tikimasi, kad iki rugsėjo savo žemės neprižiūrintys savininkai ją susitvarkys ir tokiu būdu išvengs gerokai didesnių mokesčių už žemę. Praėjusiais metais Vilniuje buvo aptikti 75 nenaudojami sklypai. Po įspėjimų, 20 savininkų savo sklypus susitvarkė ir išvengė padidinto 3 proc. žemės mokesčio tarifo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)