Rusijos Dūmos komitetas gyvenamųjų būstų politikos ir komunalinio ūkio klausimais spalio 20 dieną siūlys priimti įstatymo projektą, draudžiantį gyvenamuosiuose pastatuose steigti viešbučius ir teikti nakvynės paslaugas.

Jei šis įstatymo projektas bus priimtas, jis pirmiausia palies mažus viešbučius ir vadinamus jaunimo nakvynės namus, įkurtus gyvenamuosiuose pastatuose, rašo RBK.

Asociacijos „Tarpregioninis nakvynės namų pramonės plėtros susivienijimas“ atstovybės Maskvoje pirmininkas Romanas Sabiržanovas nurodo, kad Rusijoje yra apie 1 tūkst. jaunimo nakvynės namų. Maždaug 80 proc. iš jų įsikūrę daugiabučiuose.


Priėmus šį įstatymo projektą, vien tik dviejose Rusijos sostinėse turės užsidaryti šimtai nakvynės namų, aiškina leidinys.

Draudimas steigti mažus viešbutukus gyvenamuosiuose kompleksuose ne tik suduos smūgį smulkiajam verslui, bet ir sumažins turizmą Rusijoje“, - įspėja R. Sabiržanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)