Ne paslaptis, kad vasaros pabaigoje smarkiai suaktyvėjęs susidomėjimas nuomojamais butais paveikė nekilnojamo turto nuomos kainas. Įvertinus Lietuvos nekilnojamojo turto portalų statistiką ir publikuojamus skelbimus internetinėje erdvėje, DELFI domėjosi, už kokią sumą šįmet studentams pavyko apsigyventi Vilniuje ir Kaune.

Nepatekę į bendrabutyje apsistoti kviečiamųjų sąrašus ar tiesiog nusprendę nuomotis butą studentai, pasak „Ober-haus“ Senamiesčio biuro vadovo Mariaus Čiulados, šiuo metu Vilniuje moka apie 5 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, Kaune – beveik 10 procentų didesnę kainą nei prieš metus.

Skelbimų puslapiuose pateikiamais duomenimis, šiuo metu Vilniuje nuomojamo buto vidutinė siūloma nuomos kaina siekia apie 8,3 Eur/kv. m, Kaune – apie 6,1 Eur/kv. m.

Vieno kambario butų nuomos kaina sostinėje siekia vidutiniškai 200-280 Eur/mėn., Kaune – apie 170-200 Eur/mėn.

Tuo tarpu dviejų kambarių vidutinė skelbimuose siūloma nuomos kaina Vilniuje šiuo metu yra apie 350-400 Eur/mėn., Kaune – apie 250-300 Eur/mėn. Tokios vidutinės butų nuomos pasiūlos kainos kinta priklausomai nuo konkretaus nekilnojamojo turto objekto įvertinimo pagal jo vietą, įrengimą, šildymo tipą ir kitas ypatybes.

Vienu pigiausiu ir populiariausiu buto nuomos variantu vis dar išlieka didesnio ploto gyvenamosios vietos su atskirais kambariais, kuriuose studentai gyvena kartu su draugais ar bendrakursiais. Šį rudenį trijų ar keturių kambarių butai tesudaro kelis procentus butų nuomos pasiūlos, todėl susirasti tokį variantą nėra labai paprasta.

Didesnio ploto buto skelbimuose su atskiromis erdvėmis keletui gyventojų dažnai nurodoma, jog bute gali gyventi ne vienas studentas, žemiausia apgyvendinimo kaina tokiame bute, paskaičiavus pagal kambarių skaičių vienam asmeniui, Vilniuje siekia nuo 100-150 Eur/mėn., Kaune – nuo 80-120 Eur/mėn. neįskaičiavus komunalinių ir kitų mokesčių.

Socialiniame portale „Facebook“ egzistuojančiuose butų nuomos puslapiuose, taip pat pagrindiniuose šalies nekilnojamo turto nuomos portaluose pateikiama ir kitų nebrangių skelbimų, kuriuose siūloma nuomotis vieną kambarį kelių kambarių bute ir gyventi su kitais nepažįstamais žmonėmis.

Išsinuomojus kambarį, viename bute tektų gyventi su šeimininkais arba kitais nuomininkais.

Vilniuje ir Kaune tokių kambarių nuomos kainos skelbimuose siekia vidutiniškai nuo 100 Eur/mėn., tačiau pasitaiko ir pavienių pigesnių variantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)