23 tūkst. kvadratinių kilometrų ploto sklypą sudaro kelios gyvulių fermos. Pagal plotą, šis sklypas prilygsta daugiau nei trims ketvirtadaliams Anglijos teritorijos. Beje, čia dabar auginama tik 150 galvijų.

Šios žemės priklauso sero Sidney'io Kidmano šeimai. Vargšu buvęs vyras vėliau prasigyveno ir tapo didžiausiu Australijoje galvijų augintoju. Skelbiama, kad dabar 11 mln. ha ploto žemės sklypas bus parduotas vienam iš trisdešimties žmonių iš viso pasaulio, kurie išreiškė norą įsigyti šias žemes.

Skelbiama, kad parduodamas žemės sklypas yra toks didelis, kad galimam jo pirkėjui prireiks savaitės visą jį apžiūrėti.

Šiuo metu žemę valdo bendrovė „S Kidman and Co“, kurią 1899 metais įkūrė s. S. Kidmanas. Jo šeimai priklauso 98 proc. biržoje nekotiruojamos kompanijos akcijų. Ši bendrovė yra didžiausia Australijoje privati žemė savininkė.

Šių metų balandį „S Kidman and Co“ paragino atsiliepti asmenis, kurie norėtų įsigyti minėtas žemes ir sulaukė pranešimų iš Kinijos, JAV, Kanados, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos, Pietų Amerikos ir Indonezijos. Pusė visų atsiliepusiųjų yra australai.

Nors iš pradžių spaudoje buvo pasirodę pranešimų, kad S. Kidmano šeimos nariai nesutaria dėl žemių pardavimo, vėliau buvo patvirtinta, kad visi šeimos nariai sandoriui pritaria.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)