Šio sertifikato iki šiol esą neturi jokia kita sporto ir pramogų arena pasaulyje.

Skaičiuojama, kad pasaulyje jau daugiau nei 200 tūkstančių pastatų pažymėti „Breeam“ ženklu, o dar apie 1 milijoną yra registruoti ir laukia savo įvertinimo. Prie pastarojo skaičiaus prieš keletą dienų prisijungė ir „Žalgirio“ arena.

Keletą mėnesių užtruksiantis „Breeam“ vertinimas bus atliekamas dviem etapais.

Pirmiausia bus nagrinėjamas pats „Žalgirio“ arenos pastatas, jo charakteristikos: vertinama, kaip pastatas veikia, kokios apdailos medžiagos panaudotos jo įrengimui, kokia suplanuota alternatyvių transporto priemonių infrastruktūra, kokios inžinerinės sistemos yra įdiegtos ir kokį neigiamą poveikį aplinkai jos turi.

Pasak pranešimo, antroji „Breeam“ vertinimo dalis apims arenos priežiūros ir eksploatacijos analizę. Bus atsižvelgta į įvairius dalykus – pradedant nuo to, kaip bendraujama su nuomininkais ir lankytojais, kaip kokybiškai prižiūrimas pastatas ir inžinerinės sistemos iki taip vadinamųjų „žaliųjų pirkimų“ vykdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)