Kaip rašo „Lietuvos žinios”, šio rajono gyventojai Pakruojo rajono savivaldybės vadovybei ėmė skųstis, kad už jų pinigus atstatytame dvare tapo prašalaičiais, mat jame organizuojami vien elitiniai, paprastiems žmonėms neprieinami renginiai. Net sumaniusieji nusifotografuoti dvaro teritorijoje dabar esą privalo už tai susimokėti.

Verslininkas rinkliavą už fotosesijas laiko savitu taršos mokesčiu. Jis neigia užvėręs žmonėms dvaro vartus, o kilusius konfliktus vadina vietos politikų nesutarimais. G.Klimkevičius tikina visa širdimi esąs atsidavęs Pakruojo dvarui, optimistiškai žvelgiantis į ateitį ir laukiantis dienos, kai galės naudotis rūmais, kuriuose jau yra numatęs organizuoti tarptautinius renginius ir įkurti viešbutį.

Pasak Pakruojo rajono vicemero Romo Medzvecko, vis daugiau Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narių pastaruoju metu abejoja, ar šis verslininkas - tinkamiausias dvaro valdytojas.

Pašnekovo žodžiais, žmonės negali dvare jaustis laisvai, todėl vietos valdžiai nuolat priekaištaujama dėl netinkamai parinkto jo valdytojo. R.Medzveckas apgailestavo, kad savivaldybė nebegali nutraukti sutarties su G.Klimkevičiumi, nors ji esą surašyta vien verslininko naudai.

Su G.Klimkevičiumi suderėta, kad viso dvaro nuoma jam kainuos tik 100 litų per metus. Dvaro valdytoju tapęs vyriškis įsipareigojo per 52 metus investuoti į jį 20 mln. litų. Dvaras išnuomotas 99 metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)