Pasak Registrų centro direktoriaus pavaduotojo turto vertinimui Arvydo Bagdonavičiaus, metų pradžia tradiciškai laikoma pasyviausiu laikotarpiu NT rinkoje.

„Matome, kad besibaigiant šiam laikotarpiui rinka rodo augantį aktyvumą. Tai – veržlus sezoninis augimas, o ryškesnis NT rinkos aktyvumo skirtumas, matomas, lyginant su pernykščiu kovu, gali būti aiškinamas pernai po euro įvedimo rinkoje tvyrojusia ramybe“, – sako A. Bagdonavičius.

Palyginimui, 2014 m. kovą pirkėjai įsigijo 10389, o 2013 m. – 8714 pastatus, patalpas ir sklypus.

Praėjusį mėnesį, palyginti su metų pradžia, butų rinka Vilniuje atsigavo, o Kaune ir Klaipėdoje fiksuotas veržlesnis augimas.

Šiuose trijuose didmiesčiuose suaktyvėję NT pardavimai nulėmė ir 15 proc., palyginti su vasariu, išaugusį bendrą šalies pirkimo sandoriais perleistą butų skaičių. Kovą nauji šeimininkai įgijo 2752 butus – tai yra 22,5 proc. daugiau nei pernai tą patį mėnesį.

Palyginti su vasariu, šoktelėjo pirkimo sandoriais perleistų namų skaičius. Iš viso praėjusį mėnesį parduoti 742 individualūs gyvenamieji namai – beveik 27 proc. daugiau nei vasarį ir 15 proc. daugiau nei 2015 m. kovą.

Aktyvumas jaučiamas ir žemės rinkoje – pirkėjų aktyvumas šiame NT rinkos segmente vasarį lenkė 28 proc., o pernykštį kovą – 22 proc. Iš viso praėjusį mėnesį pirkimo sandoriais perleisti 4842 žemės sklypai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)