Mykolo Romerio gatvės dalyje, Gričiupo seniūnijoje, bus renovuota vienuolika, septintajame dešimtmetyje statytų, daugiabučių. Gyventojai viliasi ne tik mokėti mažiau už šilumą, bet ir patogiau gyventi – sako, kiemai čia ankšti, automobilių nėra kur statyti, trūksta žaidimų aikštelių vaikams.

Savivaldybė kvartalais namus renovavusiems gyventojams žada sutvarkyti aplinką – išasfaltuoti kiemus, nutiesti šaligatvius, sutvarkyti želdinius, įrengti vaikų žaidimo ir sporto aikšteles. Pasak Kauno vicemero, apklausos parodė, kad didžioji dalis kauniečių labiausiai ir peikė netvarką daugiabučių namų kiemuose, tragišką jų būklę. Šią vasarą keturiuose kvartaluose, kuriuose po penkis ir daugiau daugiabučių, savivaldybė planuoja sutvarkyti aplinką.

Daugiabučių namų administratoriai sako, kad įkalbėti kvartalo gyventojus nelengva – pavyzdžiui, vienoje Mykolo Romerio gatvės atkarpoje iš vienuolikos namų, kelių gyventojai iš pradžių kategoriškai nesutiko su daugiabučių renovacija.

„Tačiau praėjus metams jie pamatė priduotus kelis namus, pamatė, kaip namai gražiai atrodo ir, išgirdę apie kvartalinės renovacijos planus, šių namų gyventojai dabar prašo, kad jų daugiabučius kuo greičiau įtrauktume į renovuojamųjų sąrašus“, – sakė UAB „Būsto valda“ renovacijos vadybininkė Renata Kazlaitė.

Savivaldybė keturiems renovuotų daugiabučių kvartalams sutvarkyti šįmet numačiusi daugiau kaip milijoną eurų.