Kaunietė jau prieš kurį laiką nustebino įdomiu sprendimu papuošti pastato esančio Jonavos gatvėje fasadą. Menininkė savo sprendimą aiškina paprastai – tai buvo tieisog pigiausias variantas gelbėti ne itin patrauklios išvaizdos namą.

Fasado atnaujinimo darbai atlikti prieš porą metų. VšĮ „Artaveniu“ vadovė O. Blaževičienė skaičiuoja, kad toks kosmetinis remontas tuomet kainavo apie apie 5 tūkst. Lt (apie 1,5 tūkst. eurų).

Už šiuos pinigus pastato antrojo aukšto lauko sienos buvo apklijuotos specialia plėvele.

„Tiesiog buvo labai baisus pastatas su plastikinėmis lentelėmis apkaltas. Kadangi nebuvo daug lėšų pastatui pagražinti, pigiausia buvo apklijuoti, padaryti fotoprojektuką ir specialiu būdu lipdyti. Tai yra speciali lipni medžiaga, kuri klijuojasi. Paprastai kalbant, tai yra kaip lipdukas“, - DELFI teigė O. Blaževičienė.

Kai kuriems žmonės pastato fasadas primena tapetų fragmentus. O. Blaževičienė sako, kad galvoje sukosi aibė minčių, kaip pastatą padaryti šviesesniu.

„Labai daug buvau prisigalvojusi įvairiausių raštų, vos ne su romėniškais motyvais, kolonomis, bet vyras išsigando ir paprieštaravo. Norėjosi, kad ne tik paslėpti negražias plastikines lenteles, bet ir pastatą padaryti išskirtinį.

Norėjome šviesaus, jaukaus, tekstiliško fasado. O spalvytes taip pat ilgai rinkomės. Aišku, aš dabar jas keisčiau – galėčiau keisti kas mėnesį, nes pas mane galvoje minčių ir idėjų yra gausybė“, - sako menininkė.

Dviejų aukštų pastate įsikūrė menininkai, antrajame aukšte patalpas išsinuomojo verslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)