Po verslininko ir jo žmonos mirties rūmus primenantis pastatas ištuštėjo. Amerikoje gyvenantys šeimos nariai prisipažįsta – jie čia taip pat reti svečiai. Būtent todėl J. P. Kazicko dukra Jūratė trečiadienio vakarą pranešė atverianti šeimos valdas visuomenei – dabar dalį Kazickų rezidencijos bus galima išsinuomoti įvairioms asmeninėms šventėms ir didesniems pokyliams.

Šalia Lietuvos didikų Chodkevičių ir Radvilų rūmų stovintį pastatą J. P. Kazickas įsigijo 1999 metais, kurį kelis metus rekonstravo. Visa tai verslininkas darė žmonos Aleksandros garbei.

Pastato rekonstrukcija rūpinosi garsiausi šalies architektai, rekonstruktoriai ir interjero dizainerė is JAV. Baldai, sietynai, meno kūriniai ir kiti interjero elementai atkeliavo iš Vakarų Europos antikvariatų bei geriausių Amerikos baldų gamintojų salonų.

Taip šis unikalus statinys virto šiuolaikiniais rūmais, alsuojančiais XVIII-XIX amžių dvarų prabanga. Didelis noras prisidėti prie Vilniaus senamiesčio gražinimo ir skatino J. P. Kazicką netaupyti lėšų, kuriant rezidencijos interjerą, dailinant pastato fasadą, jo aplinką ir sodą.

Praėjus dvejiems metams po J. P. Kazicko mirties, rezidenciją nuspręsta prikelti antram gyvenimui. Dalį namo planuojama nuomoti tiek mažoms asmeninėms šventėms kaip gimtadieniai ir krikštynos, tiek didesniems pobūviams ar vestuvėms.

„Mano šeima gyvena Amerikoje, tad po tėvelių mirties šis namas yra tuščias 365 dienas per metus. Noriu, kad žmonės čia susiburtų koncertams, poezijos vakarams, čia būtų rengiamos vakarienės ar net maži vestuvių pokyliai. Man būtų labai malonu, jei žmonės čia gerai praleistų laiką“, – sakė J. Kazickas-Altman.

Tiesa, visos rezidencijos išsinuomoti klientams nepavyks. Savininkai planuoja nuomoti pirmąjį pastato aukštą su išėjimu į jaukų vidinį kiemą, erdvią svetainę antrajame namo aukšte bei rūsyje įkurtą poilsio kambarį su baru.

Greta poilsio kambario įkurtas ir kambarys su baseinu ir pirtimi, tačiau savininkai nusprendė jo nenuomoti.

J. Kazickas-Altman sako kol kas nesvarstanti galimybės nuomoti rezidenciją pernakt, tad bent jau artimiausiu metu svečiai negalės pernakvoti prabangiuose miegamuosiuose.

Paklausta apie patalpų nuomos kainą, J. P. Kazicko dukra sakė kol kas negalinti nurodyti tikslios sumos. Tai – derybų klausimas su renginių organizavimo įmone.

„Būnant Amerikoje atrodo tinkama vienokia suma, grįžus į Lietuvą – kitokia. Turime būti realistiški“, – sakė J. Kazickas-Altman.

Įspūdinga, tačiau ištuštėjusia rezidencija jau eilę metų rūpinasi Kazickų šeimos giminaitis Rolandas Auksakis. Be jo namuose dirba dar du asmenys – nuolat teritoriją saugantys apsauginiai. Šiltojo sezono metu Kazickų valdomis rūpinasi ir sodininkas.

Paklaustas, kiek kainuoja išlaikyti prabangų penkių aukštų, beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto namą, R. Auksakis patikino, kad šaltuoju metu šildymas kainuoja apie tiek pat, kiek ir bet kuriame miegamajame rajone – apie 1 eurą už 1 kv. m.

Tad šildymo sezono metu sumos kyla iki 1 tūkst. eurų.

Trečiadienio vakarą čia buvo sukviestos Lietuvos įžymybės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)