FNTT atlikto tyrimo duomenimis, vieninteliu akcininku buvęs statybų bendrovės vadovas didelėmis sumomis iš kasos imdavo grynuosius pinigus, fiktyviai nurodydamas, kad jie bus naudojami atsiskaitymams už suteiktas paslaugas ir perkamas statybines medžiagas.

Nustatyta, kad kaltinamasis, dirbęs tuo pačiu metu ir kasininku, per beveik 1,5 metų iš bendrovės kasos paėmė daugiau nei 2 mln. litų grynųjų. Siekdamas nuslėpti kelių milijonų litų pasisavinimą, bendrovės direktorius suklastojo paskolos sutartį, kuria Vilniuje registruotai bendrovei buvo fiktyviai paskolinta – daugiau nei 2 mln. litų suma, rašoma FNTT pranešime.

Vėliau bendrovės vadovas, pats tvarkęs buhalterinę apskaitą, į ją melagingai įtraukė fiktyvią paskolos sutartį, suklastotą kasos pajamų orderį, ir pinigų priėmimo–perdavimo aktą, nors iš tiesų daugiau nei 2 milijonų litų nebuvo paskolinta. Praradusi 2 mln. Lt apyvartinių lėšų statybų bendrovė susidūrė su finansiniais sunkumais ir bankrutavo. Sąmoningai blogai valdant bendrovę statybos darbus atliekanti įmonė kreditoriams liko skolinga daugiau nei 1,7 mln. litų.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad dėl pasisavintų daugiau nei 2 mln. litų, apgaulingos apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir nusikalstamo bankroto statybų bendrovės vadovui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)