Prancūzijos leidinio „Liberation“ duomenimis, paskutiniu metu panašūs pasiūlymai sudaro didžiąją dalį visų skelbimų dėl „nemokamos“ buto nuomos.

Ekspertai mano, kad šios tendencijos priežastis yra Prancūzijos būstų rinkos krizė, kuriai lygių nebuvo nuo 1940 m. Labiausiai didžiulės nuomos kainos atsiliepia studentams.

Neseniai Prancūzijoje buvo išleista knyga „Mano brangūs mokslai“, kurios autorė Laura D. pasakoja apie tai, kad studijų laikais už būsto nuomą ji buvo priversta atsiskaityti teikdama seksualines paslaugas. Kitaip už būstą 19-metė studentė būtų turėjusi pakloti 70 proc. savo mėnesio biudžeto.

Panašūs skelbimai atsiranda ir rusiškuose interneto portaluose. Pvz., trisdešimtmetis Viktoras siūlo „savo butą ir save merginai iki 25 m“. Papildomai siūlomas maitinimas. „Jei reikia pagyventi savaitę ar ilgesnį laiką – rašyk, susitarsime“, – baigia savo laišką žaviai nepažįstamajai meilės ištroškęs Maskvos gyventojas, kuris vis gi nenurodo tikslaus savo buto adreso. Paprastai panašiuose skelbimuose telefono numeris nepateikiamas, vieninteliai kontaktiniai duomenys yra el. pašto adresas.

Kitas skelbimas, kurį pateikė Kirilas, yra labai konkretus. Iš kitų miestų atvykusioms merginoms jis siūlo gyventi su juo jo dviejų kambarių bute labai konkrečiu laikotarpiu – nuo kovo 17 iki 23 d. Užtat visas šias dienas jis žada „nuomininkei“ dovanas, maitinimą ir pramogas. „Man reikia tik sekso“, nuoširdžiai prisipažįsta Kirilas.

Jo bendravardis už seksualines paslaugas išnuomoja dviejų kambarių butą prie metro „Vodnij stadion“. Šio vyro skelbime amžiaus cenzas kiek aukštesnis nei daugumoje kitų skelbimų – butą už seksualines paslaugas jis mielai nuomotų ir trisdešimtmetėms moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją