Kaip skelbia verslo naujienų agentūra „Bloomberg“, prieš kelias dienas „Ikea” investicinis padalinys „LandProp“ įsigijo 3,78 hektaro žemės už 500 metrų į pietus nuo Olimpinio parko. Dabar švedams šioje vietoje iš viso priklauso 10,5 hektarų ploto žemės sklypas. Šioje teritorijoje Švedijos kompanija ketina pastatyti gyvenamąjį kvartalą, kuriame, kaip numatoma, bus pastatyta 1 tūkst. 200 gyvenamųjų namų, 350 kambarių viešbutis, o taip pat 44 tūkst. 600 kvadratinių metrų prekybinio ploto ir biurų. Visus objektus apjungs pėsčiųjų zonos.

Leidimą statyboms „Ikea” tikisi gauti ateinančių metų pradžioje. Kada statybas numatoma užbaigti, o taip pat kokia bus investicijų vertė, kol kas neskelbiama.

Šių metų rugsėjo viduryje buvo paskelbta apie kito stambaus projekto, susijusio su olimpinėmis statybomis Londone, pabaigą. Australų kompanija „Westfield Group“ atidarė prekybos ir pramogų centrą „Westfield Stratford City“, kuris taps pagrindiniu įėjimu į Olimpinį parką. Centro statybos kainavo apie 2,3 mlrd. JAV dolerių (5,8 mlrd. Lt)