Planuojamas toks modelis: savivaldybė, pasiskolinusi renovacijai, atnaujina daugiabučius, o šių namų gyventojai per sutartą laikotarpį atsiskaito su savivaldybe.

„Rengiame programą, jeigu Vyriausybė pritars, nebus kažkokių niuansų, kadangi jau kaimyninės Zarasų – Visagino savivaldybės rengia, bandysime naudoti lenkišką variantą, t.y. imsime paskolą mes ir renovuosime apie 60 namų, praktiškai beveik visą miestą, - sako B. Ropė. - Žmonės mokės už šilumą pagal skaitliuką ir paskolos dalį grąžins pagal namo susitarimą – per 10-15 metų.“

Anot jo, šiuo metu Ignalinoje baigiami renovuoti visuomeninės paskirties pastatai - liko sutvarkyti dar du.

Meras skaičiuoja, kad renovacija galėtų vykti taip: jei namo gyventojai šiuo metu moka vidutiniškai po 400 litų už šildymą, po renovacijos jų sąskaitos už šildymą sudarytų 250 litų ir sutartam laikotarpiui po 100 litų už renovacijos sąnaudas.

Pasak B. Ropės, šiuo metu savivaldybė konsultuojasi su Finansų ministerija, kuri iniciatyvai pritaria. Esą jai pritaria ir gyventojai, kuriems svarbiausia – mažiau mokėti už šilumą.

"Žmonės sako, imkit jūs, padarykite, o mes jums paskui grąžinsime. Svarbu, kad mes gyvename pigiau ir gyvename naujame name", - dėsto meras.

Šį rudenį savivaldybė planuoja paskelbti konkursus dokumentacijai, o kitais metais - renovacijos vykdymui.

"Sutikime, kad butų kainos visoje Lietuvoje yra nevienodos. Vienas dalykas investuoti 30-40 tūkst. litų kai butas kainuoja 300 tūkst. litų ir kitas dalykas investuoti, kai butas kainuoja 50 tūkst. litų", - skaičiuoja B. Ropė.

Anot jo, miestas sieks pusę renovacijos lėšų kompensuoti iš paramos, o likusią dalį skolintis savivaldybės vardu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)