Prieš 11 metų areštuotas Panevėžio „Tulpinių“ gaujos dvaras ilgai nesulaukė pirkėjų, tačiau pavasarį pagaliau atsirado naujas savininkas, o dabar jau aiškūs ir jo planai, praneša „Lietuvos ryto“ televizijos žinių laida.

Vilą įsigijusi Ėriškiuose gyvenanti šeima nusiaubtoje viloje tikisi užsiimti kaimo turizmo verslu ir nesibaugina pasakojimais apie čia galėjusius vykti žiaurumus, kankinimus, egzekucijas.

„Niekur neradau, nei policijoje, kad čia kažkas būtų žudyta ar kankinta. Čia buvo tų savininkų poilsiavietė. Apie tuos kaulus, atrodo, yra išgalvoti dalykai, nes būtų atkasę pareigūnai čia viską“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė naujasis šeimininkas Romaldas Sirevičius.

Jis pasakojo, kad ruošiamasi atnaujinti namą, jau tvarkoma aplinka. Pradžioje tai bus šeimos poilsiavietė, o ateityje ketinama užsiimti kaimo turizmo verslu.

Tuo tarpu Panevėžio rajono valdžia toliau suka galvą, kaip susigrąžinti daugiau kaip 100 tūkst. litų, išleistų dvaro apsaugai.

Kadaise prabangi vila vaizdingoje vietoje ant Dubulių tvenkinio kranto buvo visiškai nusiaubta. Išnešta viskas, ką įmanoma pakelti, o tai, kas liko, sudaužyta. Viena žiauriausių nusikalstamų grupuočių vadinami „tulpiniai” dvare, kaip pasakoja vietiniai, vykdė žiaurias egzekucijas ir kankinimus.

Už itin žiauriais nusikaltimais pagarsėjusių „Tulpinių“ dvarą buvo prašyta 93 tūkst. litų. Keli aukcionai neįvyko. Tačiau kainą nuleidus iki 55 tūkst. litų, dėl vasarnamio varžėsi du pirkėjai. Aukciono laimėtojas sumokėjo 58 tūkst. litų. Valstybinė mokesčių inspekcija anksčiau neatskleidė, kas yra naujasis dvaro savininkas, kad jį apsaugotų nuo galimų nemalonumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)