Šia sutartimi su bendrove „Alta Forma“ buvo numatyta, kad bendrovė 25 metams nuomos teise Kultūros ir poilsio parko teritorijoje valdys 1,2 ha žemės sklypą, kuriame projektuos bei statys šiuos objektus: 1500 sėdimų vietų ledo rūmus, šildomą futbolo stadioną, 200 vietų ekonominės klasės viešbutį su konferencijų sale, restoraną, sporto prekių parduotuvę ir automobilių stovėjimo aikštelę.

Ledo rūmuose būtų buvę organizuojami žiemos sporto šakų – čiuožimo, akmenslydžio, ledo ritulio ir kitų – renginiai bei užsiėmimai, futbolo stadione – futbolo užsiėmimai, rungtynės ir turnyrai. Planuojamos bendrovės investicijos į objektus buvo apie 27,5 mln. litų.

Statybos darbus buvo planuota pradėti 2008 metų viduryje, o paslaugos panevėžiečiams ir miesto svečiams būtų buvę pradėtos teikti ne vėliau kaip 2010 metų sausio 31 dieną.

Atsakymo nesulaukė

Deja, planai staiga virto aukštyn kojomis. Pasak miesto Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjos pavaduotojos Daivos Noreikienės, koncesininkai iki šių metų gegužės 31-osios turėjo atsiųsti raštišką pranešimą, jog sąlygas, kurias pasirašytoje sutartyje jie įsipareigojo įvykdyti, tikrai vykdys. Arba atvirkščiai – kad nebegalintys to atlikti. Jie įsipareigojo parengti ir techninį visų objektų projektą. Deja, nei teigiamo, nei neigiamo atsakymo miesto Savivaldybė iki šiol nesulaukė.

„Kartu „Alta Forma“ Savivaldybei turėjo sumokėti 200 tūkstančių litų. Šios lėšos turėjo būti panaudotos vaikų žaidimo aikštelėms šalia miesto daugiabučių namų įrengti. Deja, kauniečiai dingo kaip į vandenį“, – apgailestavo Savivaldybės administracijos direktorius S.Karčinskas.

„Laukėme tikrai protingą laiko tarpą. Šiuo metu sprendžiame klausimą dėl sutarties nutraukimo. Kai visame šiame reikale bus padėtas taškas, administracija spręs, ar skelbsime naują konkursą“, – vakar PB sakė skyriaus vedėjos pavaduotoja.

Pasak jos, skelbtame Sporto ir pramogų centro, kuris bus išsidėstęs Panevėžio kultūros ir poilsio parke, minėto trečiojo komplekso statybų konkurse panoro dalyvauti tik minėta Kauno bendrovė. Tad rinktis nebuvo iš ko. Juolab kad, anot D.Noreikienės, kauniečių firma atitiko visas keliamas sąlygas.

Vakar PB pabandė susisiekti su Kaune registruota bendrove. Internete radome mobiliojo ryšio telefono numerį, tačiau juo atsiliepusi moteris teigė, kad „ne ten pataikėme“. Kitų kontaktų rasti nepavyko, nes paprasčiausiai jų nėra.