Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė (rugpjūčio 29 d., „Remontas – per prievartą“), kad iš Taikos pr. 3 gyvenančių žmonių namą administruojanti bendrovė reikalauja sumokėti po 1,6–1,7 tūkst. litų už šalto, karšto vandens bei fekalinių nuotekų stovo keitimą.

Tačiau gyventojai įsitikinę, jog šis remontas turėtų kainuoti gerokai pigiau, todėl ėmė domėtis, už ką jie turi mokėti tokias sumas.

„Iš namą administruojančios bendrovės “Paslaugos būstui„ išsireikalavau darbų sąmatą ir likau šokiruotas – joje surašytos tokios medžiagų kainos, kokių net nesu regėjęs. Pavyzdžiui, vadinamasis gyvatukas pagal ją kainuoja 581,6 lito. Panašu, jog taip plaunami pinigai ir norima pasipelnyti“, – kalbėjo šiame name gyvenantis buvęs teisininkas Erikas Kovertas, kuris ėmėsi ginti visų kaimynų interesus.

Jis teigė, kad šios sąmatos kopijas jau pateikė ir Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Korupcijos skyriaus specialistams bei Klaipėdos apylinkės vyriausiajam prokurorui.

„Mokesčių inspekcijos specialistai taip pat buvo šokiruoti, tad pažadėjo imtis tyrimo. Prokuroras irgi imsis tyrimo. Tad visi namo gyventojai tikisi, kad problemos netrukus išsispręs“, – kalbėjo E.Kovertas.

Jis tikino, jog imtis tokių priemonių gyventojai buvo priversti, nes jų netenkina ne tik remonto suma, bet ir tai, kad ne vienam jų jau buvo pagrasinta, jog jei nesusimokės, bus paduoti į teismą.

„Kai kurie gyventojai šiuos stovus pasikeitė prieš kelis metus, kiti šiemet, tačiau iš jų vis tiek reikalaujama sumokėti net jei jų butuose nebuvo ir nebus atlikti jokie darbai. Manome, kad tai neteisėta, dėl to ir kreipėmės į šias institucijas“, – paaiškino E.Kovertas.

Jis teigė, jog prašoma prokuratūros išsiaiškinti, ar už šiuos remonto darbus žmonės privalo mokėti sumas, kurios apskaičiuojamos pagal būsto kvadratūrą.