„Visiškai pritariame pozicijai, kad nurašyti renovacijos pinigų pašaliniams tikslams negalima. Šilumos vartojimo mažinimas daugiabučių gyventojams daugiabučių namų administratoriams yra prioritetas numeris vienas. Susidomėjimas šilumos taupymo projektais yra milžiniškas.

Jei valstybė išgirstų mūsų siūlymus, kaip sukurti palankesnes sąlygas daugiabučių administratoriams dalyvauti renovacijoje, galėtų būti pilnai panaudotos visos numatytos lėšos“, - sakė NPAA tarybos pirmininkas Vytautas Turonis.

Liepos mėnesį Vyriausybė pritarė naujam daugiabučių namų renovacijos modeliui, kuris suteikia galimybę daugiabučių renovacijos iniciatyvą perduoti savivaldybėms. Tai reiškia, kad savivaldybės valdomas butų administratorius gyventojų vardu imtų lengvatines paskolas iš esamo JESSICA fondo. Gyventojams savo vardu paskolų imti nereikėtų.

„Šiai dienai administruojančios bendrovės jau pradėjo prižiūrimų namų renovaciją. Toks, praėjus vos mėnesiui, rodo, kad administratoriais turi ryšį su gyventojais ir sugeba veikti operatyviai. Jei bus atsižvelgta į mūsų siūlymus, pilnai galime užtikrinti sėkmingą renovacijos programos įgyvendinimą“, - pareiškė V.Turonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)