Šiuo metu alytiškis savo sukurtam garažui ieško naujo savininko. Internete patalpintame skelbime nurodoma, kad garažas yra visiškai sausas ir nekaupia jokios drėgmės ar pelėsio, net nekurenant žiemos metus.

2014 m. dėtos durys, apšiltintas pamatas priekyje durų, plytelės, ąžuoliniai laiptai, žalias gipsas, pečius, lentynos, nauja elektros instaliacija, uždaromos ventiliacijos“, - parduodamo garažo privalumus vardija skelbimo autorius. Mūrinis garažas naujam savininkui siūlomas už 6,2 tūkst. eurų.

Su portalu DELFI bendravęs Žydrūnas pasakojo, kad garažą susitvarkė ir įsirengė sau pramogai.

„Daug ką pats dariausi, tai ir ne tokios baisios“, - paklaustas, ar daug investicijų reikėjo, atsakė pašnekovas.

Pasak vyro, garažą įrenginėti jis pradėjo prieš porą metų ir įrengė per pusmetį. Tačiau dabar Žydrūnas dėl pasikeitusių gyvenimo planų nusprendė jį parduoti.

Alytiškis mano, kad naujasis garažo savininkas jame galėtų laikyti motociklą ar net pabaliavoti: „Yra židinys, šilta“.

Vyras pasakojo, kad garaže būtų galima ir nakvoti. Pasak jo, jau buvo ir susidomėjusių žmonių, tačiau iškilo problemų dėl registracijos, kadangi statinys nėra įregistruotas Registrų centre.

Žydrūnas teigė pats žiemomis garaže netgi tvarkydavo savo automobilį. „Žinoma, tepalų nekeisdavau, bet tvarkyti galima“.

„Ober-Haus“ vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis teigė, kad parduoti nekilnojamąjį turtą, kurį savininkas įsirengė pritaikęs jį sau, kartais gali būti sunku.

„Jei žmogus įsirengia patalpas pagal savo skonį, savo prabangos lygį, tai labai retai atitinka potencialių pirkėjų poreikį“, - komentavo ekspertas.

Pasak jo, nesvarbu, ar tai būtų nekilnojamasis turtas būtų garažas, ar prabangus butas, savininkas jį įrengdamas pagal savo skonį dažnai neįvertina, ar jis atitiks būsimo potencialaus pirkėjo grožio suvokimą.

„Ir nebūtinai pirkėjas bus pasiryžęs mokėti tiek pinigų, kiek buvo investuota į patalpų remontą ar dizainą. Žinoma, minimas garažas nebus labai brangu ir šeimininkui galbūt pavyks rasti pirkėją, kuris sumokės už originalumą. Tačiau kalant apie butus, dažniausiai ekscentriškai įrengti butai kartais sunkiau sulaukia pirkėjo“, - pridėjo S. Vagonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)