Kaip teigė atidarymo renginyje dalyvavęs Susisiekimo ministras Marius Skuodis, televizijos bokštas yra vienas lankomiausių Vilniaus objektų ir 2023 m. pritraukė 150 tūkst. lankytojų. Anot jo, naujai atsidariusios patalpos turėtų susilaukti ir didelio verslo dėmesio.

„Telecentras kryptingai juda vykdydama vieno žinomiausių objektų atnaujinimą. Faktas, kad Vilniuje tai yra matomiausias objektas. Kartu tai yra vienas lankomiausių Vilniaus objektų, galbūt net pats lankomiausias“, – antradienį naujų erdvių atidarymo renginyje teigė M. Skuodis.

„Šiandieną yra simbolinis momentas, kai telecentras pasiūlys daug didesnį paslaugų spektrą“, – paminėjo jis.

Ministras pajuokavo, kad bokšto 68 aukšte esančia posėdžių sale galės pasinaudoti ir Vyriausybė.

Vilniaus vicemeras Andrius Grigonis pabrėžė, kad televizijos bokšto atnaujinimas prisidės prie sostinės patrauklumo atvykėliams ir turistams. Taip pat, jo manymu, toks objekto atnaujinimas prisidės prie Vilniaus urbanistinio kraštovaizdžio gerinimo.

„Iki šiol Vilniaus televizijos bokštas dvelkė sovietine era. Mes pereiname į naują etapą. Mes turime naujų funkcijų, platesnį spektrą paslaugų ir tai labai džiugu. Tai Vilniaus miestui reiškia dar vieną vietą, kur galima drąsiai vesti svečius“, – komentavo jis.

Dar vyksta besisukančio restorano atnaujinimo darbai

Atnaujinimą vykdžiusios architektūros studijos „Plazma“ vadovo Ryčio Mikulionio teigimu, aukštai, kuriuose įrengtos erdvės, anksčiau buvo skirti techninėms patalpoms.

„Vietoje vieno visuomenei prieinamo aukšto turėsime tris“, – paminėjo jis.

Anot „Plazma“ vadovo, šiuo metu dar vykdomi restorano „Paukščių takas“ besisukančios platformos rekonstrukcijos darbai. Be to, laukia bokšto prieigų, pirmo aukšto ir šalia esančios teritorijos sutvarkymas.

Bokšto atnaujinimas yra vienas iš 3 strateginių būsto projektų

Tuo metu telecentro direktorius Remigijus Šeris teigė, kad bokšto atnaujinimas – tai vienas iš 3 bendrovės šiuo metu vykdomų svarbių strateginių projektų.

„Tarp strateginių projektų yra valstybės duomenų centro projektas, kurį baigsime statyti kitą mėnesį. Tada saulės elektrinių projektas, mes savo objektuose pastatėme 8,1 MW galios saulės elektrinių. Ir žinoma šis rekonstrukcijos projektas, kuris iš tikrųjų pareikalavo ir žinių, ir kūrybos, ir labai stiprios komandos darbo“, – komentavo R. Šeris.

Po renovacijos Vilniaus televizijos bokšto 67 aukšte atidarytas 333 kv. m. bistro-baras „Toliai“, o virš jo esančiame 68 aukšte – ekskliuzyvinė posėdžių salė „Debesys“, pritaikyta nedideliems, iki 14 asmenų, renginiams. Taip pat 68 aukšte įrengti poilsio kambariai renginių dalyviams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)