Namų dekoravimas suteikia unikalų malonumą, nes kuriate erdvę, kurią vadinsite namais. Viskas turi savo taisykles, taip pat ir kalbant apie namų dekoravimą, yra auksinės taisyklės ir dalykai, kurių reikėtų vengti.

1. Užuolaidas kabinkite nuo lubų, o ne tvirtinkite karnizą virš lango.

Jeigu kabinsite užuolaidų karnizą ant lubų, o ne virš lango, langas vizualiai atrodys didesnis, o ir pats kambarys atrodys aukštesnis.

2. Speciali lenta magnetukams.

Užuot visą šaldytuvą apkabinėję magnetukais ir taip sukūrę vizualinį chaosą, šalia šaldytuvo ant sienos pritaisykite specialią metalinę lentą ir ant jos kolekcionuokite magnetukus.

3. Spintelės batams.

Jos ne tik leis apsaugoti pačius batus, bet ir užtikrins tvarką, nes net ir pats plačiausias koridorius atrodys siauras, jeigu jame mėtysis jūsų batai.

4. Rinkitės šviesių spalvų vertikalių raštų sienų apmušalus

Tamsi spalva kambarį mažina, tačiau tas pats pasakytina ir apie horizontalius raštus, kurie tarsi užrakina erdvę. Jeigu norite šviesaus ir patogaus kambario, rinkitės pastelinių spalvų tapetus su vertikaliomis linijomis.

5. Derinkite vonios rankšluosčius ir kilimėlius.

Visi nesuderinti daiktai daro erdvę vizualiai mažesnę ir netvarkingesnę.

6. Rinkitės baldus su aukštesnėmis kojomis.

Foteliai, sofa, kavos staliukas – rinkitės baldus, kurie turi bent kelių centimetrų aukščio kojeles, nes tas tarpas tarp baldų ir grindų iš tiesų erdvę vizualiai platina.

7. Sudėkite daiktus į dėžutes.

Įvairiems daiktams sudėti rinkitės dėžutes, kurios ant lentynos atrodys tvarkingai.

8. Didelis kilimas.

Dažnai manoma, kad mažame kambaryje ir kilimas turi mažas. O iš tiesų turi būti priešingai, nes maži kilimėliai „suvalgo“ erdvę.

9. Susitvarkykite kosmetinį staliuką.

Niekada nepalikite kosmetikos priemonių prie veidrodžio ar ant lentynos. Geriau sudėkite jas į dėžutę, tai leis užtikrinti tvarką ir vizualią erdvę.

10 Dideli kabantys šviestuvai „praryja“ erdvę.

Dideli kabantys šviestuvai vizualiai „suvalgo“ erdvę, todėl verta rinktis šiuolaikinius įmontuojamus šviestuvus, kurie vizualiai išplės erdvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją