Nepasiturintys gyventojai dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti, kompensavimo jau nuo balandžio pabaigos kreipiasi į Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyrių. Anot šio skyriaus vedėjos Anos Sudžiuvienės, prašymai dėl kompensacijos bus priimami iki lapkričio 20 dienos.

„Baigiantys vasarai, žmonės labiau domisi galimybe kompensuoti su televizijos įrangos įsigijimu susijusias išlaidas. Jau yra priimti 178 prašymai skirti kompensacijas. Tai sudarys 17,107 tūkst. litų. Kompensacijos - 2,637 tūkst. litų - jau išmokėtos 27 šeimoms. Gegužę turėjome tik 28 prašymus, bet per kelis pastaruosius mėnesius šis skaičius šoktelėjo kelis kartus. Didžiausio besikreipiančiųjų antplūdžio laukiame spalio-lapkričio mėnesiais. Primename, jog kompensuojamos bus tik tos išlaidos, kurios patirtos nuo šių metų balandžio 30 d. iki lapkričio 20 dienos", - aiškino skyriaus vedėja.

Vienkartinę kompensaciją už skaitmeninės televizijos įrangą gali gauti mažas pajamas gaunantys bendrai arba vieni gyvenantys asmenys, jeigu jų vidutinės pajamos vienam asmeniui sudaro ne daugiau nei 525 Lt. Asmuo, pageidaujantis gauti kompensaciją, Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriui turi pateikti: asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pažymas apie pajamas, jeigu pareiškėjas nėra socialinės paramos gavėjas, prašymą - paraišką kompensacijai gauti, skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos pirkimą patvirtinančius dokumentus: sąskaitą faktūrą ir apmokėjimo dokumentą.

Skyriaus vedėjos A. Sudžiuvienės teigimu, gyventojams, pateikusiems reikiamus dokumentus, bus kompensuojama ne daugiau kaip 100 Lt skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos įsigijimo išlaidų. Kompensacija pareiškėjui bus išmokama per šešis mėnesius nuo sprendimo dėl jos skyrimo datos.

„Susiduriame su klaidinga nuomone, kad kompensuojami tik įsigyti televizijos priedėliai. Kompensacija skiriama už televizijos priedėlio, televizoriaus ar televizijos antenos pirkimą, - kompensuojamos išlaidos, skirtos įrangos, reikalingos skaitmeninei televizijai priimti, įsigijimui. Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, jog pirkimo faktą liudijanti sąskaita - faktūra turi būti pareiškėjo vardu", - sakė A. Sudžiuvienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)