Apdovanojimą atsiėmė žurnalo vyriausias redaktorius Alfas Ivanauskas, fotografas Nerijus Paluckas, dizaineris Paulius Budrikis ir tekstų autorė Ieva Elvyra Kazakevičiūtė.

„Nemeluosiu – matėme, kokie stiprūs mūsų konkurentai, ir tikrai būtume džiaugęsi patekę nors ir į top trejetą. Todėl ta akimirka, kai ekrane užsižiebė Lietuvos ir VMG vardas, buvo tikrai nepalyginama su niekuo. Visi pašokome iš savo vietų ir pradėjome šaukti iš džiaugsmo, o rankos drebėjo dar ir nulipus nuo scenos,“ – dar karštais įspūdžiais dalinosi A. Ivanauskas.

Komanda pasakojo, kad visi dalyviai, priėję su pergale pasveikinti vėliau, sakė jutę ypatingą VMG entuziazmą ir džiaugsmą, sklindantį atsiimant apdovanojimą bei šventinės vakarienės metu.

„Žiūrėdami apdovanojimų įrašą negalėjome atsistebėti, kiek ilgai truko publikos plojimai. Tą minutę aplinkui negirdėjau nieko, tik mačiau ekrane šviečiantį „VMG“ viršelį ir Lietuvos vardą. Norisi į tą momentą grįžti vėl ir vėl,“ – kalbėjo P. Budrikis.

Palaikyti ir pasveikinti VMG komandos į apdovanojimus atvyko ir Lietuvos ambasadorė Kinijoje Lina Antanavičienė, penktadienį ruošianti specialų komandos priėmimą Ambasadoje.

Šįmet Pekine vykusi ceremonija prasidėjo tradiciniu kinų šokių pasirodymu bei apdovanojimų įkūrėjo ir komiteto pirmininko, penkioliktos kartos Cointreau konjako gamintojų dinastijos palikuonio Edouard‘o Cointreau sveikinimo žodžiu.

„Ceremonijai pasibaigus, ponas Cointreau pakvietė komandą iškilmingos vakarienės, norėdamas pakalbėti apie žurnalo leidimą užsienyje. Pagaliau įrodėme, kad galime didžiuotis ne tik pasaulinėmis sportininkų pergalėmis!” – džiaugėsi N. Paluckas.

„Leidyboje vis dar esame jauni, ir esame maža komanda – todėl matyti savo vardą tarp tokių pasaulyje pripažintų kūrėjų yra beprotiška,“ – padėkos kalboje neslėpdama jaudulio kalbėjo I.E.Kazakevičiūtė.

Didžiausiuose kulinarinės leidybos apdovanojimuose pasaulyje tarp nominantų siūlyti ir tokie žinomi vardai kaip Jamie Oliveris, Alain Ducasse, Heston Blumenthal ir kiti. Apdovanojimuose, rengiamuose nuo 1995 metų, varžėsi 187 šalys iš viso pasaulio.