„Lietuvos ryto“ skundą atmetusio Vilniaus apygardos administracinis teismo (VAAT) teigimu, dienraštis 2013 metų gegužės pabaigoje publikacijoje „Šešėlių virš „Snoro“ – kas dieną vis daugiau“ peržengė žodžio laisvės ribas, elgėsi nesąžiningai, tendencingai.

„Pateikta informacija akivaizdžiai siekta sudaryti neigiamą nuomonę apie banko „Snoras“ bankroto procesą ir atskirus asmenis (taip pat ir apie S. Freakley), o ne iš esmės informuoti visuomenę“, - nurodoma VAAT pranešime.

„Lietuvos rytas“ prašė teismo panaikinti Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos 2013 metų gruodį priimto sprendimo dalį, kuria pripažinta, kad dienraštis 2013 metų gegužę išplatintoje publikacijoje pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatas.

Dienraštis komisijos sprendimą siekė panaikinti argumentuodamas tuo, jog nebuvo informuotas apie komisijoje pradėtą nagrinėti skundą dėl publikacijos ir dėl to negalėjo dalyvauti posėdyje bei pateikti savo paaiškinimus. Teismo teigimu, šis jei dienraštis tikrai nebuvo informuotas apie minėtą posėdį, tai laikytina formaliu pažeidimu, neturėjusių esminės įtakos dienraščio teisių ar pareigų turiniui.

Šis VAAT sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)