„Scaent Baltic“ valdybos pirmininkas Magnusas Astromas aiškina, kad leidimo teisių perdavimas yra „ savotiškas skolos grąžinimas pilietinei visuomenei”.

„Mūsų bendrovė į leidybos veiklą niekuomet nežiūrėjo, kaip į verslo nišą, bet kaip į socialiai atsakingo verslo įsipareigojimą visuomenei. Visuomet šiuos leidinius regėjome kaip atviros visuomenės forumą, kuriame būtų diskutuojama apie svarbiausias šalies ir pasaulio aktualijas. Šiandien matome, kad atėjo laikas atiduoti subrendusį žurnalą į visuomenės rankas, kad jis ir toliau puoselėtų geriausias kokybiškos žiniasklaidos tradicijas“, - pranešime cituojamas M. Astromas.

„Atviros visuomenės forumo“ steigėjai yra Irena Veisaitė, Linas Tuleikis, Egidijus Aleksandravičius, Aušra Andriulytė ir Gražina Balcerienė.

Kaip nurodė viešosios įstaigos direktorė Gražina Balcerienė, žurnalo redakcijos sudėtis ir redakcinė politika nesikeis.

„Atviros visuomenės forumas“ taip pat tęsia bendradarbiavimą su Didžiosios Britanijos leidėja „The Economist Group“, tad žurnale „IQ“ toliau bus publikuojami tarptautinio savaitraščio „The Economist“ rinktiniai straipsniai . IQ redakcija taip pat tęs dvimėnesinio žurnalo „Intelligent Life“ ir metinio „The Economist“ prognozių leidinio „Pasaulis 2014 m.“ leidybą.

Jau anksčiau šiais metais UAB „Scaent Baltic“ atsisakė leidybos projektų kaimyninės Baltijos šalyse, Latvijoje ir Estijoje, o Lietuvoje – pardavė žurnalą „Top Gear“ leidžiančią bendrovę. Prieš kurį laiką taip pat buvo parduotos leidyklos „Gimtasis žodis“, „Versus Aureus“ ir atsisakyta kitų leidybinių projektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)