Renginyje taip pat buvo apdovanotas LRT laidos „Laba diena, Lietuva“ kolektyvas už teisinio visuomenės švietimo projektą teikiant advokato konsultacijas bei žurnalo „Valstybė“ redaktorius Eduardas Eigirdas už platesnį požiūrį į žmogaus teises.

Taip pat vakaro metu jau trečiąjį kartą išdalinti garbės apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems Lietuvos advokatams. Žurnalistų ir advokatų apdovanojimai – Advokatūros savaitės uždarymo renginio dalis.

Daugybę istorijų apie tragiškus žmonių likimus parašęs D. Sinkevičius sako, kad šis įvertinimas jam yra labai svarbus.

„Man visada pirmoje vietoje buvo žmogus, visada stengiuosi jį išgirsti, suprasti ir padėti, labai džiugu, kad vis dažniau tenka girdėti, jog žmonės manimi pasitiki, o kartais jie net atskleidžia labai asmenines gyvenimo detales ir klausia patarimo, – sakė jis. – Manau, žurnalistui ir yra svarbiausia, kad juo pasitikėtų žmonės. Advokatai yra tie žmonės, kurie visada būna šalia žmogaus – nesvarbu, koks jo statusas byloje bebūtų, bet, manau, pirmiausia mes turime nepamiršti, kad visi esame tie patys žmonės. O tada jau kartu galime gerokai daugiau nuveikti šiame nelengvame gyvenime.“

DELFI specialusis korespondentas D. Sinkevičius neseniai buvo prašnekinęs Rusijoje kalintį ir iki šiol Lietuvai nepasiekiamą bene ilgiausiai ieškotą Romą Zamolskį, kalbino Lukiškėse įkalintą Kauno nusikaltėlių šulą Henriką Daktarą, paruošė interviu su Vilniaus mafiją demaskavusiu įslaptintu valstybės saugomu liudytoju, o prieš savaitę Lietuvą sudrebino skandalu, kai sutuoktiniai iš Šiaulių buvo įkalinti ir nuteisti pagal suklastotą policininko bylą.

Jo publikacijos apie nuošaly paliktus žmones taip pat ne kartą yra sudrebinusios ir teismų sistemą. D. Sinkevičius taip pat yra apdovanotas už publikacijas apie korupciją, teismų veiklą, jo darbą buvo įvertinusi ir Europos Komisija, žurnalistą pripažinusi tolerantiškiausiu Lietuvoje.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuota Advokatūros savaitė vyko nuo gruodžio 3 iki 11 d. Ja siekiama paminėti neseniai į įsimintinų Lietuvos dienų sąrašą įtrauktą Lietuvos advokatūros dieną.

Advokatūros savaitės metu šalies advokatai savo gimtosiose mokyklose skaitė per 30 paskaitų, rengė konferenciją „Advokatūra rytoj: kokių reformų laukti advokatams ir advokatų padėjėjams?“ ir dalyvavo pirmojoje Lietuvoje advokatų eisenoje „Teisingumo liepsna“.

„Šiais metais pirmą kartą vykusios advokatūros savaitės bei pirmosios advokatų eisenos tikslas – priminti visuomenei, kad kiekvieno advokato pareiga yra ginti žmogų ir teisėtus jo interesus. Kita vertus, siekiame parodyti ir tai, kad mūsų, advokatų bendruomenė – tvari bei vieninga organizacija. Pirmosios advokatūros savaitės uždarymo metu labiausiai nusipelnę mūsų bendruomenės nariai bus pagerbti apdovanojimais. Taip pat pirmą kartą bus įvertinti ir žiniasklaidos atstovai, šviečiantys visuomenę sudėtingomis teisinėmis temomis“, – teigia advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.

Pasak pirmininko, advokatų bei žiniasklaidos atstovų apdovanojimus paskirstė būtent šiam tikslui sudaryta komisija: Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nariai Aldona Žemaitytė, Dainius Radzevičius, Aurelija Žutautienė, dr. Audronė Nugaraitė bei Lietuvos advokatūrai atstovaujantys prof. dr. I. Vėgelė ir prof. dr. Audrius Bitinas.

„Vertiname, kad mūsų šiais metais pradėta Advokatūros savaitės tradicija buvo palankiai sutikta ne tik tarp advokatų, bet ir plačioje visuomenėje. Taip pat artėja Lietuvos advokatūros šimtmetis, kurį pasitiksime kaip niekada vieningai nusiteikusioje bendruomenėje. Suburti į nepriklausomą ir stiprėjančią organizaciją žmogaus gynėjus padėjo visi, kurie savo darbais gynė ir gina žmonių bei valstybės laisvę. Jiems esame dėkingi už šiandien turimą savo teisę ir pareigą ginti žmones“, – pirmą kartą Lietuvoje vykusią Advokatūros savaitę apibendrina I. Vėgėlė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)