Prie kai kurių prekystalių rytais nusidriekia eilės. Atostogautojai perka avietes, obuolius, persikus, slyvas, įvairias uogas, riešutus, daržoves ir greičiausiai nesusimąsto, kokį antkainį sumoka prekybininkams. Kai kuriuos vaisius lietuviai turguje perka už neįtikėtinai didelę kainą.

Apsidairius turgavietėje susidaro įspūdis, kad prekeiviai vieni su kitais susiderina kainas. Visoje turgavietėje jos arba vienodos, arba labai panašios. Jokių nuolaidų ar specialių pasiūlymų, priešingai nei prekybos centruose, čia nerasi. Nereikėtų tikėtis, kad turgininkai parduoda vien savo darže išaugintas daržoves ar savo sodo vaisius. Daugybė jų prekiauja lenkiška produkcija.

Riešutai lenkiški. O ką, blogi? Labai geri, gražūs“, - litrą lazdyno riešutų už 12 litų, pusę litro už 6 litus, o kilogramą - už 20 litų pirkti siūliusi prekybininkė. Paklausta, ar padarytų nuolaidą, moteris tik papurtė galvą.

„Nėra kur leisti, visur kaina ta pati“, - tepasakė ji. Tiesa, kilogramo riešutų kaina turguje siekia ir 25 litus.

Taigi, už litrą bruknių turguje sumokėsite 8 litus. Prekybos centruose jų kol kas nėra. Už neišvaizdžių, ypač mažų bulvių kilogramą tikimasi iš pirkėjų gauti 50 centų, kokybiškesnės bulvės čia kainuoja nuo 1,5 iki 2,5 litų. Mėlynųjų slyvų kaina turguje – 4,5 – 5 litai už kilogramą, prekybos centruose tos pačios slyvos kainuoja pigiau – 4 litus.

Neišvaizdžių, mažų braškių dėžutė (1 kg) turguje kainuoja 7,5 lito, didelių ir gražių braškių kaina siekia 12 litų. Kaip DELFI tikino daugelis braškėmis prekiaujančiųjų – uogos – lietuviškos, augintos po danga.

Avietiniai neišvaizdūs pomidorai (tikėtina, auginti Lietuvoje) turguje kainuoja 3,5 lito. Prekybos centruose kilogramas pomidorų kainuoja nuo 1,39 Lt (paprasti pomidorai) iki 1,99 Lt (pomidorai su šakelėmis) už kilogramą.

Obuolių kaina turguje - nuo 3 iki 3,5 lito už kilogramą. Tiesa, mažų saldinių obuoliukų kilogramą galima įsigyti ir už 1,5 lito, svogūnų laiškų kilogramas – 20 litų. Arbūzo kilogramas turguje – 2,9 Lt. Pusę kilogramo šilauogių turguje įsigysite už 11 litų, o už kilogramą persikų iš pirkėjų tikimasi gauti 6,9 lito, kai greičiausiai tokių pačių persikų kilogramo kaina prekybos centruose – 3,69 Lt.

Turguje prekiaujama ir melionais iš Uzbekijos. Jų kaina neįtikėtina. Kai prekybos centruose įvairių melionių rūšių kilogramo kaina - 2,49 Lt, turguje kilogramo kaina siekia 15 litų. Prekybos centre arbūzų kaina – 3 litai už kilogramą.

Mėlynųjų slyvų kilogramo kaina prekybos centruose – 3,99 Lt, nektarinų kaina – 3,79 Lt, kilogramas obuolių kainuoja nuo 1,49 Lt. už kilogramą.

Turguje neplautų morkų kilogramo kaina – 3 Lt, prekybos centruose plautų morkų kilogramas kainuoja nuo 2,49 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)