1. „Išeinu!“ (nebent esate pasiryžęs tai padaryti

Negrasinkite išeiti, jeigu darbdavys jums nedidina atlyginimo, nebent tikrai esate pasiryžę įgyvendinti savo grasinimą. 

Toks ultimatyvus pareiškimas privers darbdavį jausti grėsmę ir spaustis kampe. Darbdavys taip pat ims abejoti jūsų ilgalaikiu lojalumu kompanijai, jeigu atsisakys jums didinti atlyginimą.

2. „Man nerūpi, kad kompanija ką tik patyrė nuostolių“

Labai svarbu didesnio atlyginimo prašyti tinkamu metu. Neprašykite didesnio darbo užmokesčio tuoj po to, kai bendrovė paskelbė apie nuostolius. Tai parodys, kad jums visai nerūpi kompanijos interesai, o tai turės neigiamų pasekmių asmeniškai jums.

3. „Nusipelnau X dydžio atlyginimo“

Prieš reikalaudami konkrečios sumos, pasidomėkite, ar jūsų lūkesčiai yra realistiški. Paskaitykite skelbimus, kuriuose siūlo panašų darbą, ir pasidomėkite, kokį darbo užmokestis yra žadamas. Ar jūs turite daugiau ar mačiau patirties?

Turite kalbėti apie savo darbo kokybę ir tai, kokios įtakos jūsų darbas turėjo kompanijai per praėjusius metus. Gauti didesnį atlyginimą padėtų, jeigu darbdaviui pristatytumėte savo planus ateinantiems metams.

4. „Nesutiksiu dirbti už mažiau nei X“

Jeigu jums siūloma suma neatitinka jūsų lūkesčių, kiek atsitraukite, tačiau tai darykite ramiai ir racionaliai. Juk tai derybos, tad elkitės atitinkamai. 

Kartais verta visai neminėti konkrečios sumos, nes darbdavys gali manyti, kad esate vertas didesnio atlyginimo nei jūs pats manote.

5. „O Petras, Jonas ar Antanas uždirba daugiau už mane“

Pirma, ne jūsų reikalas, kas kiek uždirba. Antra, toks palyginimas vargiai jums padės įtikinti darbdavį jums mokėti daugiau. Kalbėkite apie savo pasiekimus ir savybes, o ne apie kolegas.

6. „O įdarbinimo agentūroje man sakė...“

Įdarbinimo agentūros uždirba iš to, kad keičiate darbą, todėl devyniais atvejais iš dešimties jos jums žadės, kad išsiderės puikias sąlygas. Tai nereiškia, kad gausite rinkos lygį atitinkantį atlyginimą. Pasakymas, kad jums žadėjo kitą, tikrai nepadės derybose dėl didesnio atlyginimo.

7. „Ką tik nusipirkau naują mašiną“

Jūsų asmeninės aplinkybės nėra priežastis darbdaviui didinti atlyginimą. Geriausia derybų metu tokius faktus nutylėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)