Vykdant valstybinę kontrolę, didmeninėje prekybos įmonėje Kėdainiuose buvo atrinkti šių zefyrų mėginiai sulfitų kiekiui ištirti. Atlikus laboratorinius tyrimus, nustatytas sulfitų kiekis siekė 58,7 mg/kg, kai pagal Europos Sąjungos reikalavimus šiuose gaminiuose sulfitų gali būti ne daugiau kaip 50 mg/kg.

Į Lietuvą zefyrus įvežė ir prekybos tinkluose išplatino įmonė UAB „Rivona“ (Pramonės g. 19, Kėdainiai, ).

Iš viso į Lietuvą įvežta 506,88 kg zefyrų „Lianež“ (1 536 pakuotės po 330 g). Patikrinimo metu įmonės sandėliuose sulaikyta beveik pusė importuotos siuntos kiekio – 210,87 kg, kita dalis produkcijos – 296,01 kg išplatinti prekybos tinklo UAB „Norfos mažmena“ parduotuvėse.

Kėdainių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigojo UAB „Rivona“ sustabdyti zefyrų „Lianež“ realizavimą ir nurodė surinkti iš rinkos šiuos nesaugius produktus.

Gyventojai, įsigiję nurodytų spanguolių skonio zefyrų „Lianež“, gali grąžinti juos prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Informacija apie zefyrus su per dideliais sulfitų kiekiais perduota Europos Komisijos Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)